Η κυπριακή «πράσινη» τεχνολογία βρήκε τον επιταχυντή της

Τα clean-tech startups χρειάζονται αρκετά χρόνια για να προχωρήσουν από το στάδιο της ιδέας στη δημιουργία ενός εμπορεύσιμου προϊόντος ή υπηρεσίας σημειώνει ο συνιδρυτής του Crysalis Leap, Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης. «Για αυτό τον λόγο τέτοια startups χρειάζονται, ειδικά στα πρώτα τους βήματα, εξειδικευμένη καθοδήγηση, την οποία μπορεί να προσφέρει το Chrysalis Leap», συμπληρώνει ο κ. Χαραλαμπίδης.

Τα clean-tech startups έχουν την δυνατότητα μέσω ενός “bootcamp”, που διοργανώνει το Chrysalis Leap, να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ClimateLaunchpad που μπορεί να δώσει τη ρευστότητα για την ανάπτυξη του startup και τη δημιουργία ενός τελικού προϊόντος.

Συγκεκριμένα, μαθητές, φοιτητές, νέες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, ερευνητές και όσοι ονειρεύονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση καλούνται να υποβάλουν τις ιδέες τους στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης (cleantech), μέχρι τις 31 Μαΐου, 2016 μέσω της ιστοσελίδας της Chrysalis LEAP (www.chrysalisleap.com). Η Chysalis LEAP είναι η πρώτη κυπριακή πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών και o αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ClimateLaunchpad σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός ClimateLaunchpad διεξάγεται από το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή, και έχει ως στόχο να αναδείξει τις καλύτερες ιδέες στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων θα επιλεγούν μέχρι 10 συμμετέχοντες που θα περάσουν από ένα εντατικό διήμερο “bootcamp” και οι τρεις κορυφαίοι φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν στον ευρωπαϊκό τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Ταλίν της Εσθονίας. Εκεί θα επιλεγούν περισσότερες από 10 ομάδες οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο», που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups καθώς και στην πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση.

Ο διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη φάση του δωδεκάμηνου προγράμματος της Chrysalis LEAP για τη χρονιά 2016-17. Με σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων και την εμπορευματοποίηση των πιο υποσχόμενων πράσινων ιδεών σε Κύπρο και Ελλάδα, θα υπάρξουν ακόμα δύο στάδια εκπαίδευσης, όπου οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περαιτέρω το επιχειρηματικό τους μοντέλο και θα προετοιμαστούν για να το παρουσιάσουν σε επενδυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και οι νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες συμμετείχαν σε προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Στρατηγικός εταίρος της Chrysalis LEAP είναι η PwC Κύπρου και κύριοι χορηγοί του προγράμματος είναι η Ελληνική Τράπεζα και η Γιώργος. Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες. Το πρόγραμμα στην Κύπρο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή καθώς και του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Λακκοτρύπη.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν