Powered by

Ζημία €273 εκατ. για την Credit Suisse

Καθαρή ζημία ύψους 302 εκατ. ελβετικών φράγκων (273 εκατ. ευρώ) ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2016 η Credit Suisse ως αποτέλεσμα της μείωσης των δραστηριοτήτων των πελατών της και των δύσκολων συνθηκών στην αγορά.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός μεγάλου προγράμματος αναδιάρθρωσης που θα βοηθήσει την τράπεζα να επικεντρωθεί πλέον στην ιδιωτική τραπεζική και στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων της, είχε ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 1 δισεκατομμύριο φράγκα κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

"Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, λειτουργούσαμε σε ορισμένες από τις πιο δύσκολες αγορές με τους όγκους και τη δραστηριότητα των πελατών να έχει μειωθεί σημαντικά", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Tidjane Thiam.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες της αγοράς, ο κ. Thiam τόνισε ότι η Credit Suisse επικεντρώνεται στην υλοποίηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης της, και έχει κάνει "σημαντική πρόοδο" στη μείωση του κόστους και στην κατάργηση θέσεων εργασίας.

Η τράπεζα είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι εντατικοποιεί τις προσπάθειες για μείωση του λειτουργικού της κόστους σε 4,3 δισ. φράγκα και ότι θα περικόψει επιπλέον 2.000 θέσεις εργασίας.

Ο κ. Thiam σημείωσε ότι η τράπεζα έχει ήδη πετύχει πέρα του 50% του στόχου που έθεσε για το 2016 για εξοικονόμηση ποσού ύψους 1,4 δισ. Φράγκων, τη στιγμή που έχουν αποχωρήσει 1.000 άτομα προσωπικό της τράπεζας, από τα 3.500 άτομα που έχει ως στόχο η τράπεζα για να αποχωρήσουν το τρέχον έτος.

Η Credit Suisse υπέστη καθαρή ζημία ύψους σχεδόν 3,0 δισ. φράγκων το 2015, λόγω των μεγάλων προβλέψεων που έκανε σε σχέση με δαπάνες για δικαστικές προσφυγές και για δαπάνες για την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της ώστε να απομακρυνθεί από την υψηλού κινδύνου επενδυτική τραπεζική.

Ο κ. Thiam υπογράμμισε ότι η τράπεζα έχει μείωση σημαντικά τον κίνδυνο στο πρώτο τρίμηνο και η διαχείριση των περιουσιακών της στοιχείων είχε επιφέρει "κερδοφόρα ανάπτυξη”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed