Powered by

Κίνα: Με τον βραδύτερο ρυθμό 16μηνου η μείωση τιμών παραγώγου

Με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων 16 μηνών μειώθηκαν τον Απρίλιο οι τιμές παραγωγού στην Κίνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη (10 Μαΐου), ένα θετικό σημάδι για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), που μετρά τις τιμές των αγαθών στα εργοστάσια και αποτελεί σημαντική ένδειξη για τον πληθωρισμό, μειώθηκε κατά 3,4% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2015, αναφέρει σε ανακοίνωση η Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας (NBS).

Τα στοιχεία ήταν καλύτερα από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για μείωση 3,7% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg News, και αποτελεί την καλύτερη απόδοση του δείκτη από το Δεκέμβριο του 2014.

Οι τιμές παραγωγού στην τεράστια χώρα της Ασίας υποχωρούν εδώ και χρόνια, ενώ ο χαμηλός πληθωρισμός είχε τροφοδοτήσει μέχρι πρόσφατα τους φόβους για αποπληθωρισμό.

Ωστόσο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε 2,3% τον Απρίλιο, σε ετήσια βάση, αναφέρει η NBS σε ξεχωριστή ανακοίνωση, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τους προηγούμενους δύο μήνες. Εξέλιξη που περιορίζει τους φόβους για ενίσχυση των αποπληθωριστικών πιέσεων.

Η οικονομία της Κίνας, που αποτελεί ζωτικής σημασίας για το ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, αναπτύχθηκε κατά 6,9% πέρσι, καταγράφοντας το βραδύτερο κατά τα τελευταία 25 χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ισπανία: Σε υψηλό τριών μηνών ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
ΗΠΑ: Με ρυθμό 2,8% «έτρεξε» η οικονομία το τρίτο τρίμηνο
Goldman Sachs: Τι προτείνει στους επενδυτές για το 2025
Γκούλσμπι (Fed): Πρέπει να επιβραδυνθεί ο ρυθμός μείωσης των επιτοκίων
Bitcoin: Tι σημαίνει για την τιμή του η πιθανή δημιουργία εθνικού αποθέματος στις ΗΠΑ
ΗΠΑ: Η επιλογή του Μπέσεντ για το Υπουργείο Οικονομικών δίνει «ανάσα» στις παγκόσμιες αγορές
Banco BPM: Εξετάζει την εξαγορά της από την UniCredit-Στα $11 δις η προσφορά
Τι είναι και γιατί ενδέχεται να αλλάξει το «φρένο χρέους» της Γερμανίας
Bitcoin: Τριήμερη πτώση 6%-Φρέναρε στα $94.000
Fed: Οι προειδοποιήσεις για το χρέος και τον εμπορικό πόλεμο-Τι δείχνει η εξαμηνιαία έκθεση