Powered by

Για λογοκρισία κατηγορείται το Facebook

Δεν έχουν τέλος οι μάχες για το Facebook, το οποίο αυτή τη φορά κατηγορήθηκε πως λογοκρίνει συντηρητικά άρθρα αποκλείοντας τα από τις λίστες με τα δημοφιλή του θέματα.

Σύμφωνα με το CNBC, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος που ειδικεύεται στην τεχνολογία, Gizmodo, δημοσίευσε τη Δευτέρα 10 Μαΐου ένα ρεπορτάζ κατά το οποίο πρώην δημοσιογράφος που απασχολούνταν στο κοινωνικό δίκτυο υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι απέκλειαν άρθρα που αφορούσαν συντηρητικά θέματα από τα δημοφιλή που εμφανίζονται στα δεξιά της ιστοσελίδας.

Το ρεπορτάζ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι συντηρητικά θέματα που ήταν αρκετά δημοφιλή και εντοπίζονταν από τον αλγόριθμο του Facebook εμφανίζονταν στη λίστα μόνο αν είχαν καλυφθεί από πολλά άλλα sites, όπως των New York Times, BBC και CNN. Οι μάνατζερ είχαν «ρητώς» καθοδηγήσει τους εργαζόμενους να βάζουν στη λίστα θέματα που οι χρήστες δεν διάβαζαν αλλά η διοίκηση θεωρούσε σημαντικά. Ο πρώην δημοσιογράφος ανέφερε το παράδειγμα άρθρων για το αμερικανικό κίνημα «Black Lives Matter», το οποίο μπήκε, αν και δεν ήταν δημοφιλές.

Πάντως, ο επικεφαλής έρευνας του Facebook, Tom Stocky, αρνήθηκε σήμερα τις κατηγορίες μέσα από ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο δίκτυο. «Παίρνουμε τέτοιες αναφορές στα σοβαρά και δεν βρήκαμε αποδείξεις πως οι ανώνυμοι ισχυρισμοί είναι αληθείς», έγραψε το στέλεχος.

«Το Facebook είναι μια πλατφόρμα για ανθρώπους και απόψεις από όλο το πολιτικό φάσμα. Υπάρχουν ενδελεχείς οδηγίες ώστε η ομάδα αξιολόγησης να διασφαλίζει τη συνέπεια και την ουδετερότητα. Αυτές οι οδηγίες δεν επιτρέπουν την απόκρυψη πολιτικών απόψεων. Ούτε επιτρέπουν να μπαίνει σε προτεραιότητα μια άποψη έναντι μιας άλλης», ισχυρίστηκε στην ανάρτησή του.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed