Powered by

UBS: Μεταφορά κόστους αρνητικών επιτοκίων στους πλούσιους πελάτες

Η UBS μπορεί να μεταφέρει το κόστος από τα αρνητικά επιτόκια στους πολύ πλούσιους πελάτες και να αυξήσει τον τόκο που χρεώνει για ορισμένα δάνεια, δήλωσε ο επικεφαλής της τράπεζας την Τρίτη 10 Μαΐου.

«Εξαιτίας των χαμηλών και ακόμα και των αρνητικών επιτοκίων, εμείς και ολόκληρη η βιομηχανία είμαστε αντιμέτωποι με ένα πραγματικά περίεργο ερώτημα: θέλουμε ακόμα να δεχόμαστε ενεργητικό των πελατών, όταν αυτό κοστίζει στην τράπεζα χρήματα;» υποστήριξε ο CEO της ελβετικής τράπεζας, Sergio Ermotti. «Αμφιβάλλω κατά πόσον αυτό είναι καλό για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο κ. Ermotti σημείωσε πως η UBS έχει ήδη αναγκαστεί να περάσει το κόστος των αρνητικών επιτοκίων στις επιχειρήσεις και να αυξήσει τα επιτόκια που χρεώνει σε ορισμένα δάνεια.

«Αν οι συνθήκες παραμείνουν ως έχουν ή γίνουν χειρότερες, θα πρέπει να εξετάσουμε την επέκταση αυτών των μέτρων στους πολύ πλούσιους πελάτες και την αύξηση των επιτοκίων στα δάνεια ακόμα υψηλότερα», τόνισε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Αυξάνουν περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου οι χώρες-μέλη της συμμαχίας του ΟΠΕΚ
Πεπεισμένος για εμπορικές συμφωνίες πολύ γρήγορα ο Σκοτ Μπέσεντ-Σε τι συνίσταται η αμερικανική στρατηγική
Στέλνει μια ντουζίνα επιστολές σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ο Τραμπ-Ενημερώνει για τους δασμούς στα προϊόντα τους
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση