150 χρόνια από τη γέννηση του Farine Lactee
08:30 - 09 Απριλίου 2016
Τα 150 χρόνια του Farine Lactée γιορτάζουν φέτος η Nestlé και η εταιρεία Βάσσος Ηλιάδης Λτδ., το πρώτο προϊόν που δημιούργησε ο Henri Nestlé και που με αυτό, άλλαξε τα δεδομένα στην βρεφική διατροφή.
Η Διοίκηση της Βάσσος Ηλιάδης έσβησε τα κεράκια σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου στο εστιατόριο Romantica στη Λευκωσία.
Όπως ανάφερε στην παρουσίασή της η Infant and Healthcare Nutrition Manager της Βάσσος Ηλιάδης, Φαίδρα Δικαίου, το 1860, ο Henri Nestlé, ένας άνθρωπος με όραμα και πάθος για την επιστήμη, στην προσπάθεια του να βρει διατροφικές λύσεις που θα μείωναν τη παιδική θνησιμότητα, δημιουργεί το πρώτο διατροφικά πλήρες γεύμα για βρέφη, το γνωστό και αγαπημένο μέχρι σήμερα Farine Lactée.
«Σε μια εποχή που οι κανόνες υγιεινής και ποιότητας δεν ήταν ακόμα υποχρεωτικοί, ο ίδιος ανέπτυξε ένα τρόπο να κάνει το προϊόν ασφαλές και ποιοτικά σωστό. Λίγα χρόνια αργότερα, περήφανος για το προϊόν του, βάζει το όνομα του πάνω σε αυτό και κατοχυρώνει την διάσημη φωλιά της Nestlé», συμπλήρωσε.
Μέχρι το 1874, οι βρεφικές κρέμες δημητριακών ήταν ήδη διαθέσιμες σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ στο μεταξύ κερδίζουν την ευρεία αναγνώριση της Ιατρικής Κοινότητας. Το 1929, πρωτοπορώντας για ακόμα μια φορά, γίνεται προσθήκη βιταμινών και μέχρι το 1948 αναπτύσσεται μια «στιγμιαία συνταγή», κάνοντας το προϊόν πιο πρακτικό και εύκολο στην προετοιμασία του.
To 2009, οι βρεφικές κρέμες Nestlé ενισχύονται με προβιοτικά για να βοηθήσουν την ενίσχυση της φυσικής άμυνας του βρέφους. Στις μέρες μας είναι διαθέσιμες σε 180 χώρες και πάνω από 14,000 γεύματα καταναλώνονται κάθε λεπτό, παρέχοντας Μεγάλη Διατροφική αξία στις «μικρές κοιλίτσες» εκατομμυρίων βρεφών σε όλο τον κόσμο.
Τέλος, σημειώθηκε πως η Nestlé, παραμένει αποφασισμένη να συνεχίσει να οδηγεί τον κόσμο των Βρεφικών Κρεμών Δημητριακών, τρέφοντας υγιέστερες γενεές με βάση την επιστήμη της διατροφής.