Elements: Επένδυση άνω των 75 εκατ. ευρώ σε όμιλο στην Σλοβενία

Σε ένα ακόμη βήμα προς επίτευξη της επενδυτικής της στρατηγικής προχώρησε η Κυπριακή επενδυτική εταιρεία Elements Capital Partners, ολοκληρώνοντας την εξαγορά χρέους που υπερβαίνει τα 75 εκατ. ευρώ της Sava d.d., ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους εταιρειών στην Σλοβενία, με ισχυρή παρουσία στον τουριστικό τομέα.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας για ενδυνάμωση της παρουσίας της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μαζί με τους εταίρους επενδυτές της, η ομάδα της Elements θα ξεκινήσει την προσπάθεια αναβίωσης της Sava d.d., με το έμπειρο της προσωπικό της να βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου πλάνου αναδιάρθρωσης.

«Η επιμελής δουλειά από την ομάδα μας, σε συνδυασμό με την άριστη συνεργασία που έχουμε με τους συνεπενδυτές μας, μάς έδωσε τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία που πιστεύουμε ότι αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα στη Σλοβενία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Σάββας A. Λιασής. «Το ολοένα και αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο και οι συνεργασίες της Elements εμπλουτίζουν με σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες την εταιρεία και θα δώσουν κατεύθυνση προς τη λήψη αποφάσεων ως προς τις πιθανές επενδύσεις στην Κύπρο στο εγγύς μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Λιασής.

Η συμφωνία για τη Sava d.d. έρχεται μετά την εξαγορά από την Elements απαιτήσεων (και υποχρεώσεων) της Istrabenz, ενός ακόμη μεγάλου ομίλου εταιρειών της Σλοβενίας που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού. «Η συμφωνία αυτή έχει την προοπτική όχι μόνο να αποφέρει κέρδη, αλλά επίσης να αναζωογονήσει τον τομέα του τουρισμού στη Σλοβενία και συνεπώς είμαστε απόλυτα ευτυχείς που λαμβάνουμε μέρος σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων (COO) της Elements κ. Ανδρέας Γεωργαλλής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Elements Capital Partners: www.elements-capital.com.

Δειτε Επισης

Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή