Powered by

Brexit: 9 εκατ. στερλίνες η διανομή φυλλαδίων για το δημοψήφισμα

Η κυβέρνηση στο ΗΒ θα δαπανήσει περισσότερα από εννέα εκατομμύρια στερλίνες για την αποστολή φυλλαδίου σε κάθε νοικοκυριό σε σχέση με την παραμονή ή όχι στην ΕΕ. `Οπως μεταδίδει το BBC, το έγγραφο 14 σελίδων, που αναμένεται να σταλεί σε 27 εκατομμύρια σπίτια, θα παρουσιάζει τη θέση της κυβέρνησης.

Το φυλλάδιο έχει τίτλο "Γιατί η κυβέρνηση πιστεύει ότι η ψηφοφορία για παραμονή στην ΕΕ είναι η καλύτερη απόφαση για το Ηνωμένο Βασίλειο" θα αρχίσει να διανέμεται την επόμενη εβδομάδα. Θα διατίθεται και ηλεκτρονικά και θα βρίσκεται αναρτημένο και σε ειδική ιστοσελίδα.

Παρόμοιο φυλλάδιο είχε διανεμηθεί και το 2014 στο δημοψήφισμα για τη Σκωτία και το 1975 για την ένταξη της Βρετανίας στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Μεταξύ άλλων στο φυλλάδιο η κυβέρνηση αναφέρεται στις οικονομικές κυρίως επιπτώσεις της αποχώρησης από την ΕΕ, στις θέσεις εργασίας που θα χαθούν και στις εξαγωγές.

Η κίνηση προκάλεσε οργίλες αντιδράσεις στους πολέμιους της παραμονής στην ΕΕ. Πολλοί σημείωσαν ότι είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση πρόκειται να δαπανήσει τα χρήματα των φορολογουμένων σε μια προσπάθεια να πείσει για παραμονή στην ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο