Powered by

Δήμος Γεροσκήπου: Εξοικονόμηση δαπανών και υλοποίηση νέων έργων

Σε Δημόσιο Απολογισμό για τα έτη 2012 – 2015 προέβη το απόγευμα της Τετάρτης 7 Απριλίου ο Δήμος Γεροσκήπου σε εκδήλωση που έγινε στο Πολυδύναμο κέντρο Γεροσκήπου.

Αναφερόμενος στα έργα ενδεικτικά, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης, είπε πως ξεκίνησε η 2η φάση υλοποίησης της ακτομηχανικής μελέτης, που αφορά την κατασκευή έξι κυματοθραυστών, οι οποίοι θα εκτείνονται ανατολικά μέχρι και τον ποταμό της Έζουσας.

Στο στάδιο προσφοροδότησης βρίσκονται επίσης - όπως είπε- ο δρόμος, που θα συνδέσει το κέντρο της Γεροσκήπου με την τουριστική περιοχή από την οδό Ιπποκράτους μέχρι το νέο κυκλικό κόμβο του αγροκτήματος της Γεροκηπιάς. 

Αναφερόμενος στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, ο κ. Παυλίδης είπε πως ο καταρτισμός και η υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα για τον Δήμο από τον καιρό της ίδρυσής του, γιατί – όπως είπε- το κεφάλαιο πολιτισμός αποτελεί σημαντικότατο μοχλό προόδου μιας κοινωνίας. 

Πρόσθεσε ακόμη πως η οικονομική διαχείριση, με στόχο την οικονομική εξυγίανση του Δήμου Γεροσκήπου, ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, το 2012. 

Ο κ. Παυλίδης είπε πως ως συνέπεια των μέτρων οικονομικής περισυλλογής που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, οι πραγματικές δαπάνες του Δήμου έχουν περιοριστεί σε σχέση με το 2011, κατά 10% το έτος 2012, κατά 18% το έτος 2013, κατά 20% το έτος 2014 και 2015. 

Σε απόλυτους αριθμούς καταγράφηκαν – όπως είπε-  εξοικονομήσεις στις πραγματικές δαπάνες του Δήμου ύψους €1.197.838 κατά το έτος 2015 σε σχέση με το 2011.   

Ταυτόχρονα, ανέφερε, “καταφέραμε να μετατρέψουμε τα ελλείμματα των προηγούμενων ετών σε πλεονάσματα, αφού το έτος 2011 καταγράφηκε έλλειμμα στα αποτελέσματα εσόδων – εξόδων του Δήμου,  ύψους €491.318, ενώ το 2015 καταγράφηκε πλεόνασμα εσόδων κατά €493.931”. 

O Δήμαρχος ανακοίνωσε πως οι  κυριότερες δαπάνες που περιορίστηκαν είναι σε επίπεδο πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων, μέσω της αναστολής ή και τερματισμού τους, καθώς και μείωσης των χορηγιών σε αθλητικά σωματεία, ενώ ταυτόχρονα οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες που πραγματοποιούνται μέχρι και σήμερα, γίνονται με πολύ μεγάλη προσοχή, στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων. 

Κατέγραψε ακολούθως τους  απόλυτους αριθμούς  των περικοπών που σημειώθηκαν κατά το έτος 2015, οι οποίοι ανέρχονται στις €230.000, δηλαδή μείωση στις δαπάνες για πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις κατά 80% σε σχέση με τα πραγματικά αποτελέσματα του έτους 2011. 

Σημαντική μείωση καταγράφηκε σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου και στο μισθολόγιο του Δήμου που κατά το έτος 2015 παρουσιάζεται μειωμένο κατά €260.000 αφού κατά το 2015 απασχολούνται οκτώ άτομα λιγότερα στον Δήμο σε σχέση με το 2011, ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζονται όλες οι κρατικές οδηγίες για μειώσεις και περικοπές στο μισθολόγιο. 

Πρόσθεσε ακόμη πως μετά από επίμονες προσπάθειες και πολλές διαβουλεύσεις, η τοπική αρχή κατάφερε να μειώσει το κόστος εναπόθεσης και διαχείρισης των σκυβάλων στον ΧΥΤΑ Πάφου, ενώ, σε συνάρτηση με άλλες ενέργειές  του για επαναξιολόγηση των εργασιών της υπηρεσίας σε σχέση με το κόστος, κατάφερε να μειώσει τα έξοδα καθαριότητας κατά 45% ή, σε απόλυτους αριθμούς, κατά €160,300.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πώς η ΕΤΥΦΑ πέτυχε τον...απεγκλωβισμό του «Προμηθέα» και άνοιξε τον δρόμο για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο
Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη το ΧΑΚ-Εκτίναξη τζίρου στα €2,9 εκατ.
Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Ικανοποίηση Νίκου Χριστοδουλίδη για την πορεία της οικονομίας-«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα»