Powered by

Παράταση υποβολής δήλωσης ΦΠΑ και Intrastat

Το Τμήμα Φορολογίας ανακοινώνει ότι παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 11/4/2016 η υποβολή της Φορολογικής Δήλωσης Φ.Π.Α. και η πληρωμή του οφειλόμενου φόρου, για την περίοδο που έληξε στις 29 Φεβρουαρίου 2016. 

Παράταση, μέχρι τις 11/4/2016, δίνεται και για την υποβολή της δήλωσης INTRASTAT που αφορά τον μήνα Μάρτιο 2016. Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, καθότι η 10η Απριλίου 2016, τελευταία ημερομηνία υποβολής των πιο πάνω δηλώσεων, δεν είναι εργάσιμη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των εν λόγω δηλώσεων και η πληρωμή του οφειλόμενου φόρου μετά τις 11/4/2016, θεωρείται εκπρόθεσμη και υπόκειται σε επιβαρύνσεις, πρόσθετο φόρο και τόκους, σύμφωνα με τις σχετικές Νομοθεσίες (περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και περί Στατιστικών Συναλλαγών Αγαθών μεταξύ Κρατών Μελών).

Εξάλλου, σημειώνεται ότι προσεχώς, αναμένεται η έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου που αφορά την υποχρέωση των νομικών προσώπων να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική δήλωση ΦΠΑ (έντυπο Φ.Π.Α. 4).

Επισημαίνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης ΦΠΑ, «είναι η υποβολή, τουλάχιστον μιας δήλωσης με τη συνηθισμένη διαδικασία (σε έντυπη μορφή) και η εξασφάλιση πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet Φ.Π.Α.».

Για πρόσβαση στο σύστημα TAXISnet Φ.Π.Α. θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση (έντυπο TAXISnet 01-Φ.Π.Α.), η οποία μπορεί να υποβληθεί στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Τμήματος Φορολογίας (ΦΠΑ), μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο vatvima@vat.mof.gov.cy, ταχυδρομικώς στη διεύθυνση Τμήμα Φορολογίας, 1471 Λευκωσία ή με φαξ στο 22454874.

Το έντυπο της σχετικής αίτησης βρίσκεται και στην ιστοσελίδα του TAXISnet, στην ενότητα «Έντυπα», κάτω από τον τίτλο «Έντυπα Υπηρεσίας ΦΠΑ(Αιτήσεις)».

Τονίζεται ότι τα συστήματα TAXISnet για σκοπούς υποβολής δηλώσεων για άμεσους φόρους (πρώην ΤΕΠ), και TAXISnet ΦΠΑ είναι ξεχωριστά συστήματα και απαιτείται ξεχωριστή αίτηση για πρόσβαση στο κάθε σύστημα.

Δειτε Επισης

Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πώς η ΕΤΥΦΑ πέτυχε τον...απεγκλωβισμό του «Προμηθέα» και άνοιξε τον δρόμο για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο
Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη το ΧΑΚ-Εκτίναξη τζίρου στα €2,9 εκατ.
Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Ικανοποίηση Νίκου Χριστοδουλίδη για την πορεία της οικονομίας-«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα»