Ευρ. Πανεπιστήμιο Κύπρου: 23 αιώνες Πολιτικής Επικοινωνίας

Η Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών (Πρόγραμμα ΜΜΕ και Επικοινωνία) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, οργανώνει την Δευτέρα 11 Απριλίου στις 11:00 (“Auditorium A”) Ημερίδα με θέμα «23 αιώνες Πολιτικής Επικοινωνίας».

Ιστορικοί, καθηγητές και πολιτικοί επιστήμονες σε μια πρωτοποριακή προσέγγιση αναλύουν τις σχέσεις πολιτικής και επικοινωνίας, όπως τις χειρίστηκαν κορυφαίες μορφές της Ιστορίας προκειμένου να κοινοποιήσουν στις μάζες το έργο τους.

Η Ημερίδα περιλαμβάνει τις εξής ενότητες: «Η δημιουργία της εικόνας της Αλεξανδρινής εκστρατείας στην Ελλάδα. Το χτίσιμο ενός ηγέτη» με τον Στάντη Αποστολίδη, Φιλόλογο – Ιστορικό, Μεταφραστή και  Σχολιαστή της εξάτομης έκδοσης της Ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου με βάση το έργο του J.G.Droysen (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών). «Αλέξανδρος και Ελληνιστικοί Χρόνοι: Ηγεμόνας και η διαμόρφωση της κοινής γνώμης» με τον Ήρκο Αποστολίδη, Φιλόλογο - Ιστορικό, Μεταφραστή και Σχολιαστή της εξάτομης έκδοσης της Ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου με βάση το έργο του J.G.Droysen (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών). «Μέγας Κωνσταντίνος: Η πολιτική προβολή του Χριστιανισμού» με τον Σωτήρη Μετεβελή, Ιστορικό. «Νικολό Μακιαβέλι. Η χειραγώγηση του όχλου» με τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, επισκέπτη καθηγητή Επικοινωνίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. «Μέγας Ναπολέων: Η χρήση της ιστοριογραφίας στην δημιουργία της υστεροφημίας» με τον Ελευθέριο Κουσούλη, πολιτικό επιστήμονα. «Οι μεταμφιέσεις της Αλήθειας στη σύγχρονη Πολιτική Επικοινωνία» με την Ιωάννα Τσιβάκου, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστήμιου στη Θεωρία της Οργάνωσης.

Δειτε Επισης

Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή