Παρουσίαση Κυπριακών Πανεπιστημίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Παρουσίαση των Κυπριακών Πανεπιστημίων, στην Αθήνα στις 28/3/2016 και στη Θεσσαλονίκη στις 30/3/2016, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας για προώθηση της Κύπρου σαν διεθνές  κέντρο εκπαίδευσης και επίσης είχε σαν στόχο την προσέλκυση Ελλήνων υποψηφίων φοιτητών στα κυπριακά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η πρωτοβουλία για την προβολή των προγραμμάτων σπουδών, ανήκε στο ΚΕΒΕ, στο Υπουργείο Ενέργεια, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εμπορικό Κέντρο της Κύπρου στην Αθήνα.

Στην αποστολή συμμετείχε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις και η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Όπως τονίσθηκε κατά τη διάρκεια των διαφόρων επαφών οι φοιτητές που σπουδάζουν στα κυπριακά Πανεπιστήμια είναι αρκετά μεγάλος, με προοπτικές αύξησης τους τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια σε θέματα που αφορούν πρώτο πτυχίο καθώς και για μεταπτυχιακούς κλάδους.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα και στο Electra Palace στη Θεσσαλονίκη, οι  ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα Κυπριακά πανεπιστήμια, τα οποία λειτουργούν με βάση την κυπριακή νομοθεσία και τυγχάνουν αναγνώρισης  σαν ομοταγή και ισότιμα ως προς τα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Τονίσθηκαν επίσης  τα επιπλέον κίνητρα όπως είναι το οικείο περιβάλλον της Κύπρου προς τους Ελλαδίτες φοιτητές, η γλώσσα, η κουλτούρα, το ασφαλές περιβάλλον και βεβαίως η  πολύ καλή ποιότητα σπουδών που προσφέρεται από το σύνολο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Το ενδιαφέρον που έχει επιδειχθεί από το κοινό (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς συμβούλους, Συνομοσπονδίες Γονέων) ήταν τεράστιο, υπερβαίνοντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των διοργανωτών.

Οι προοπτικές για τον ελλαδικό χώρο, παρουσιάζονται ιδιαίτερα ευοίωνες σε ό,τι αφορά τη φοίτηση στην Κύπρο και οι προσπάθειες θα συνεχίσουν με την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και σε άλλους Νομούς και Νομαρχίες της Ελλάδας.

Δειτε Επισης

Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή