Powered by

Γεωργιάδης: Συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά με τους δανειστές

Αλλαγή σελίδας για την Κύπρο σύμφωνα με το Euronews το οποίο παράλληλα αναφερει: Η χώρα διανύει τα πρώτα 24ωρα χωρίς Μνημόνιο. Είναι η τέταρτη ευρωπαϊκή χώρα που ολοκληρώνει με επιτυχία το πρόγραμμά της και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί το σύνολο των κεφαλαίων που αρχικά είχαν προβλεφθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας αποκλειστικά στο euronews, διαβεβαιώνει ότι οι κυπριακές τράπεζες είναι απολύτως ασφαλείς, παρά το πολύ υψηλό ποσοστό «κόκκινων δανείων».

Διαβεβαιώνει, επίσης, ότι οι ημέρες των μέτρων λιτότητας ανήκουν στο παρελθόν: «Πολιτικές λιτότητας καθίστανται αναγκαίες, ασχέτως αν μία χώρα είναι σε πρόγραμμα ή όχι, αλλά αν τα δημόσια οικονομικά αυτό επιβάλλουν. Και για αυτό ήμασταν από την αρχή, πολύ πολύ προσεκτικοί και φροντίσαμε να θέσουμε τα δημόσια οικονομικά της Κύπρου σε μία βιώσιμη πορεία».

«Δε σχολιάζω υποκλοπή» απάντησε ο Χάρης Γεωργιάδης σε ερώτηση για την αποκάλυψη του διαλόγου Τόμσεν- Βελκουλέσκου, από το Wikileaks.

Η Νάντια Βελκουλέσκου μετείχε στην κυπριακή αποστολή του ΔΝΤ πριν έρθει στην Αθήνα.

«Το κάθε κράτος, μέσα από τις δικές τους κινήσεις, τις δικές του πρωτοβουλίες, τις πρωτοβουλίες προς την εξυγίανση της οικονομίας του, πρέπει να αποτρέπει το όποιο ενδεχόμενο, να μην αφήνει το όποιο ενδεχόμενο, σε κανέναν για να εκβιάσει ή να πιέσει….Εμείς φροντίσαμε να νοικοκυρέψουμε τα του οίκου μας, ώστε κανένας, μα κανένας, να μην μπορεί – έστω και θεωρητικά- να θέτει ενώπιόν μας ανάλογα ζητήματα ή διλήμματα» αναφέρει.

ΠΗΓΗ: euronews.com

Δειτε Επισης

Απώλειες κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Σε επαγρύπνηση για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα ο ΠΔΣ-Παρακολουθεί στενά τις δικαστικές διαδικασίες
Μ. Παναγιώτου: Ενίσχυση λαϊκών αγορών με δίκαιες τιμές και μεγαλύτερη διαφάνεια-Προτεραιότητα για την αγροτική μας πολιτική
Οι πρωτοβουλίες και στόχοι του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Η.Β.-Παρουσιάστηκαν στον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου
Άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Στηρίζουν όλοι, αλλά στήνουν πόδι για την Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων οι δικηγόροι-Το πακέτο νομοσχεδίων
Στα 55.490 άτομα η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Απρίλιο
Αναβαθμισμένες αγρομετεωρολογικές υπηρεσίες στη διάθεση των παραγωγών
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το brain gain-Τα κίνητρα, οι διευκολύνσεις και το κέρδος για την Κυπριακή Δημοκρατία
Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη: Το τεράστιο έργο που επιτελεί ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης