Powered by

Μειώνεται η ανεργία στις περιφέρειες της ΕΕ

Περισσότερο από το 60 % των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν μείωση κατά τουλάχιστον 0,5 εκατοστιαίες μονάδες στο λεγόμενο ποσοστό της περιφερειακής ανεργίας το 2015 σε σύγκριση με το 2014. 

Ωστόσο, τα περιφερειακά ποσοστά ανεργίας συνέχισαν να ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των περιφερειών της ΕΕ, με τα χαμηλότερα να καταγράφονται στις γερμανικές περιοχές του Φράιμπουργκ και Niederbayern (και οι δύο 2,5%), την Άνω Βαυαρία και το Oberpfalz (και οι δύο 2,7%) , ακολουθούμενες από την Πράγα στην Τσεχία (2,8%). 

Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας , τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στη Μελίγια (34,0 %) και η Ανδαλουσία (31,5%) στην Ισπανία , Δυτική Μακεδονία (30,7%) στην Ελλάδα, στα Κανάρια και Εστρεμαδούρα (και τα δύο 29,1 % ) στην Ισπανία. Αυτά τα δεδομένα για την περιφερειακή ανεργία, καταρτίστηκαν βάσει της έρευνας για το εργατικό δυναμικό της ΕΕ, και δημοσιεύονται από την Eurostat.

Μεταξύ των 274 περιφερειών της ΕΕ για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, 60 είχαν ποσοστό ανεργίας 4,7 % ή λιγότερο το 2015, το ήμισυ του μέσου όρου της ΕΕ (9,4%). Σε αυτές περιλαμβάνονται 24 περιφέρειες της Γερμανίας, 21 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 5 στην Αυστρία. Αντιθέτως, 29 περιφέρειες είχαν ένα ποσοστό τουλάχιστον 18,8%, διπλάσιο από εκείνο της ΕΕ: 11 στην Ελλάδα, 10 στην Ισπανία και 4 σε Γαλλία και Ιταλία.

Η μακροπρόθεσμη ανεργία, η οποία ορίζεται ως το ποσοστό των ανέργων που είναι εκτός δουλειάς για 12 μήνες ή περισσότερο, διαμορφώθηκε στο 48,3 % κατά μέσο όρο στην ΕΕ το 2015. Στις περιφέρειες της ΕΕ, τα χαμηλότερα ποσοστά μακροχρόνιας άνεργοι καταγράφηκαν στο Βουκουρέστι (13,9%), ενώ περισσότερο από τα τρία τέταρτα των ανέργων ήταν εκτός εργασίας για τουλάχιστον ένα χρόνο σε τέσσερις ελληνικές περιοχές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ