powered by

Προσφορά €8,2 δισ. από Sanofi για εξαγορά της Medivation

Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi ανακοίνωσε ότι υπέβαλε προσφορά ύψους €8,2 δισ. για την εξαγορά της Medivation, αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας με ειδίκευση σε φάρμακα κατά του καρκίνου.

 

 

Σύμφωνα με τους όρους της προσφοράς, η Sanofi θα καταβάλει σε μετρητά $52.50 ανά μετοχή της αμερικανικής εταιρείας.

Εάν η προσφορά γίνει αποδεχτή, θα αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά στην οποία προβαίνει μετά και την εξαγορά του αμερικανικού βιοτεχνολογικού ομίλου Genzyme το 2011 έναντι του ποσού των $20 δισ.

«Χάρη στις εξαίρετες θεραπείες για τον καρκίνο του προστάτη της Medivation, πιστεύουμε ότι μια συγχώνευση με την αμερικανική εταιρεία θα ωφελήσει μεν τους ασθενείς, αλλά ταυτόχρονα θα δημιουργήσει αξία για τους μετόχους των δύο εταιρειών », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi Olivier Brandicourt.

Η Sanofi είναι η 11η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στον κόσμο και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στη Γαλλία μετά το πετρελαϊκό κολοσσό Total, με την μετοχική της αξία να ανέρχεται στα €100 δισ.

Δειτε Επισης

Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες επιπλέον μετοχές απέκτησε μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
Eurobank-Ελληνική: Φουλ ρυθμοί για την συγχώνευση και αποφάσεις για το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας
Ελληνική Τράπεζα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025 με κέρδη ύψους €45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο
Πράσινο Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out και στην Eurobank το 100% της Ελληνικής
Προσοχή σε απατηλά επενδυτικά προγράμματα συνιστά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
Σε κέρδη 4,5 δις ευρώ στοχεύουν οι ελληνικές τράπεζες το 2025