Powered by

«Όχι» Ευρωπαίων στον Τσίπρα για τη Σύνοδο Κορυφής

Απορρίπτουν οι Ευρωπαίοι το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή έκτακτης Σύνοδου Κορυφής μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις και τη μη διεξαγωγή Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη (28 Απριλίου).

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σε δηλώσεις σε συνέντευξή τύπου που έδωσε με τον Αλβανό πρόεδρο Bujar Nishani δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερη δουλειά.

«Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλεία από τους υπουργούς Οικονομικών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσκ.

«Πρέπει να αποφύγουμε μια κατάσταση ανανέωσης της αβεβαιότητας για την Ελλάδα. Χρειάζεται συγκεκριμένη ημερομηνία για νέα συνάντηση του Eurogroup και μιλώ για ημέρες όχι για εβδομάδες».

Παράλληλα, ανέφερε πως είχε εκτεταμένες συζητήσεις με τον επικεφαλής του Eurogroup και της Κομισιόν ενώ επιβεβαίωσε την ομιλία του και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αρνητικός όμως στη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής είναι και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος έχει συνομιλίες με τον κ. Ντάισελμπλουμ αλλά και με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιερ Πάολο Πάντοαν.

«Όχι» και από Σόιμπλε 
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι υπεύθυνοι για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης και της προόδου της Αθήνας σχετικά με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ερωτηθείς αν οι επικεφαλής των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης θα πρέπει να συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα, διότι δεν μπορούν να βρουν λύση οι υπουργοί Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε απάντησε κατηγορηματικά «όχι».

«Το Eurogroup είναι το Eurogroup. Έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και δεν γνωρίζωτίποτα άλλο» πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε. 

Πιτέλα: Επιβεβλημένη μια Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα την άλλη εβδομάδα
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα θεωρεί επιτακτική την ανάγκη διεξαγωγής έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα ώστε να «αποφευχθεί μια νέα ευρωπαϊκή κρίση».

«Θα πρέπει να εργαστούμε όλοι για να αποτραπεί μια κρίση στην Ελλάδα, ειδικά τώρα που – κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες- η Ελλάδα υπεραπόδοσε στους στόχους του προϋπολογισμού του 2015» δήλωσε ο κ. Πιτέλα και πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε τα «γεράκια» να εκβιάζουν την Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Κόντρα στο παγκόσμιο χρέος το ελληνικό-Το ΔΝΤ προβλέπει μεγάλη μείωση ως το 2030
Τι σημαίνουν για την ελληνική οικονομία τα υπερπλεονάσματα του 2024
Νίκος Παπαθανάσης: Μια ακόμη διεθνής αντικειμενική αναγνώριση η αναβάθμιση από Standard & Poor’s
Νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P-Σε ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο
Στις αγορές για άντληση €250 εκατ. το ελληνικό δημόσιο με δεκαετές ομόλογο
Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο-«Άλμα» 54,5% στο αέριο, «βουτιά» 23,3% στο λάδι
Στα €5,26 δις το εμπορικό έλλειμμα το πρώτο δίμηνο στην Ελλάδα-Μειώθηκε κατά 5,6%
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης Ε.Ε. απέναντι στους δασμούς Τραμπ
Πόσο θα επηρεάσουν την Ελλάδα οι δασμοί του Τραμπ-Οι επιπτώσεις στις εξαγωγές, ποιοι κλάδοι επηρεάζονται
Οι ελληνικοί προορισμοί με τη μεγαλύτερη αύξηση απευθείας ξενοδοχειακών προκρατήσεων το 2025