ΔΗΣΥ: Ψηφιακή Κύπρος 2020

Οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με την ενίσχυση της ψηφιακής τεχνολογίας στην Κύπρο με χρονικό ορίζοντα το 2020 αποτέλεσαν το θέμα Ημερίδας που διοργανώθηκε την Τετάρτη 27 Απριλίου από τον Δημοκρατικό Συναγερμό στο ξενοδοχείο Hilton Park, στη Λευκωσία.

Στην εισαγωγική παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της ενίσχυσης της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάπτυξη των οικονομιών, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη πέρασε με αργοπορία στη ψηφιακή εποχή, σε σύγκριση με τις ΗΠΑ.

Εξήγησε, ακόμη ότι στον τομέα του digital, ενώ οι ΗΠΑ θέτουν ως προτεραιότητα την καινοτομία, η Ευρώπη έθεσε ως προτεραιότητα την επιβολή κανονισμών με αποτέλεσμα την αύξηση της γραφειοκρατίας και την αργοπορία στις όποιες εξελίξεις στην ψηφιακή τεχνολογία από τις οποίες μπορεί να επωφεληθούν οι ευρωπαικές οικονομίες.

Εξάλλου, αναφορά στα κενά που παρουσιάζει η ψηφιακή τεχνολογία στην Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης ο οποίος τόνισε το ότι η ΕΕ δεν κατάφερε να λειτουργήσει ως ενιαία αγορά στον τομέα του digital, με αποτέλεσμα το γενικότερο όφελος για την ευρωπαϊκή οικονομία να μην βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ο Υπουργός, μίλησε ακόμη για τις εξελίξεις του τομέα στην Κύπρο αρχικώς λέγοντας ότι «οι επενδύσεις στον κλάδο της ψηφιακής αγοράς για να προχωρήσουν, θα πρέπει να είναι βιώσιμες», ενώ έκανε αναφορά στο Σχέδιο για την ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας που τέθηκε σε εφαρμογή το 2012.

Ειδικότερα, η ψηφιακή μεταμόρφωση της Κύπρου ως παράγοντας της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, η αναγνώριση προβλημάτων προς επίτευξη της digital εποχής στην Κύπρο, καθώς επίσης οι παράγοντες προς επίτευξη της ψηφιακής Κύπρου το 2020 απασχόλησαν κοινό και πάνελ στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε.

Στην συζήτηση συμμετείχαν οι Βαρνάβας Ειρήναρχος, διευθύνων σύμβουλος της Logicom, Κυριάκος Κόκκινος, Executive Partner της IBM Europe, Στέλιος Χειμώνας, Ψηφιακός Πρωταθλητής Κύπρου και ο Συμεών Κασσιανίδης πρόεδρος του Hyperion Systems Engineering Group.

Δειτε Επισης

Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ