Powered by

Στα 2 εκατ. οι πωλήσεις για την BMW Σειρά 5

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια οχήματα, η σημερινή BMW Σειρά 5 θέτει νέα πρότυπα στην αγορά premium εταιρικών οχημάτων. Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «από το 2010 που κυκλοφόρησε, η έκτη γενιά της BMW Σειράς 5 θεωρείται η πιο επιτυχημένη στην ιστορία της Σειράς και ηγείται της παγκόσμιας λίστας με τα bestsellers της κατηγορίας της τα έξι τελευταία χρόνια».

Μάλιστα οι πωλήσεις της συγκριτικά με της προηγούμενης γενιάς έχουν αυξηθεί πάνω από 42%. Αναφέρεται επίσης ότι η σειρά 5 της BMW είχε ανάλογη πορεία και στην κυπριακή αγορά καταγράφοντας αξιόλογες πωλήσεις στην κατηγορία».

Στο δελτίο Τύπου της εταιρείας σημειώνεται ότι «από το 1972 που ξεκίνησε η παραγωγή της έκτης γενιάς της, οι πωλήσεις της Σειράς 5 έχουν ξεπεράσει τα 7,5 εκατομμύρια οχήματα συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχημένη ιστορία της BMW». Επιπλέον, τα τελευταία έξι χρόνια, η τρέχουσα γενιά της BMW Σειράς 5 ηγείται της κατηγορίας των premium εταιρικών οχημάτων. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, πάνω από 347.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο επέλεξαν μία BMW Σειρά 5 Sedan, Touring ή Gran Turismo.

«Η Σειρά 5 οφείλει την εξαιρετική δημοτικότητά της εν μέρει χάρη στην πλούσια γκάμα κινητήρων», σημειώνεται εξάλλου. «Μια μεγάλη ποικιλία ισχυρών και αποδοτικών τετρακύλινδρων, εξακύλινδρων και οκτακύλινδρων κινητήρων βενζίνης και diesel διατίθενται για τη BMW Σειρά 5», προστίθεται. «Με μία ολοκληρωμένη γκάμα λειτουργιών BMW ConnectedDrive και μοναδικές υπηρεσίες όπως Intelligent Emergency Call με Accident Severity Recognition (Ευφυής κλήση έκτακτης ανάγκης με Αναγνώριση Σφοδρότητας Ατυχήματος), η BMW Σειρά 5 θέτει επίσης νέα πρότυπα στη δικτύωση οχημάτων», επισημαίνει η εταιρεία.

«Η υψηλή εκτίμηση και η επιτυχία που απολαμβάνει η σημερινή BMW Σειρά 5 υπογραμμίζονται και από το μεγάλο αριθμό διακρίσεων και βραβείων που έχει αποσπάσει τα τελευταία έξι χρόνια», τονίζει, μεταξύ άλλων. Για παράδειγμα, η BMW Σειρά 5 κέρδισε στην ψηφοφορία αναγνωστών “BEST CARS 2016” που διοργανώνει το “auto motor und sport” αποσπώντας αυτό το βραβείο στην κατηγορία “Upper Midrange” για έκτη συνεχή χρονιά. «Η BMW Σειρά 5 θριάμβευσε και στο διαγωνισμό “Auto Trophy” που διοργανώνει το “Auto Zeitung”», σημειώνεται.Τέλος, η BMW Σειρά 5 έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία σχεδίασης, όπως “red dot award”, “iF Gold Award”, “Good Design Award” και το Design Prize της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. 

Η εταιρεία σημειώνει στο δελτίο Τύπου ότι «οι διάσημοι ερευνητές αγοράς της J.D. Power & Associates επιβεβαίωσαν την υψηλή ποιότητα της BMW Σειράς 5». Η premium ποιότητα, η αξιοπιστία και η εξαιρετική εργονομία χάρισαν στη Σειρά 5 μία διάκριση στη Μελέτη Αρχικής Ποιότητας “Initial Quality Study”. Επιπλέον, η BMW Σειρά 5 ήρθε πρώτη στην έρευνα “APEAL”, στην οποία οι πελάτες αξιολογούν τις επιδόσεις και τη σχεδίαση του νέου αυτοκινήτου τους.

Δειτε Επισης

«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ