Powered by

Barclays: Βουτιά κατά 25% στα κέρδη προ φόρων

Η Barclays ανακοίνωσε πως τα κέρδη προ φόρων του ομίλου μειώθηκαν κατά 25% στα £793 εκατ. κατά το πρώτο τρίμηνο του2016 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ επισημαίνει πως έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος σε ό,τι αφορά τη μείωση των μη βασικών τις δραστηριοτήτων. 

Σε ό,τι αφορά τις βασικές της δραστηριότητες, στις οποίες επικεντρώνεται ο όμιλος, τα κέρδη προ φόρων κατέγραψαν αύξηση 18% και ανήλθαν στο £1,6 δισ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κέρδη προ φόρων του ομίλου εντός Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκαν κατά 2% στα £704 εκατ., ενώ το Corporate και International division κατέγραψε αύξηση 2% στα εισοδήματα του λόγω αύξησης των καταναλωτών, καρτών και πληρωμών. 

Η τράπεζα σημειώνει πάντως ότι συνεχίζει τις προσπάθειες της για μείωση του κόστους και πως βρίσκεται σε καλό δρόμο για επίτευξη του στόχου για το 2016 που είναι η διατήρηση των βασικών δραστηριοτήτων στα £12,8 δις. καθώς και το μακροπρόθεσμου στόχου ώστε ο δείκτης κόστους προς έσοδα να μειωθεί κάτω από το 60%.

Τον Μάρτιο, η Barclays ανακοίνωσε την περαιτέρω αναδιάρθρωση της,
 απλούστευση της δομής των δραστηριοτήτων της σε δύο αδέρφια τμήματα: Barclays UKκαι Barclays Corporate & International.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, η Barclays ανακοίνωσε ότι προτίθεται να πουλήσει το 62,3% της συμμετοχής της στην Αφρική, ενώ μέχρι το τέλος του 2016 θα ολοκληρωθεί η πώληση των εργασιών λιανικής σε Πορτογαλία και Ιταλία, καθώς και τις επιχειρήσεις διαχείρισης πλούτου σε Ασία.

ΠΗΓΗ: CNBC

Δειτε Επισης

Στέλνει μια ντουζίνα επιστολές σε εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ο Τραμπ-Ενημερώνει για τους δασμούς στα προϊόντα τους
Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
ΕΚΤ: Καύσωνας και κλιματική κρίση «καίνε» το ΑΕΠ και ανεβάζουν τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση
Πέρασε και από το Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ-«Θα κάνει τις ΗΠΑ διαστημόπλοιο»
Lars Klingbeil: Κορυφαία προτεραιότητα η επαναφορά της Γερμανίας σε τροχιά ανάπτυξης