Powered by

Η Γερμανία επιδοτεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει από το 2016 να επιδοτεί όποιον αγοράζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι και με €5.000. Το κόστος των επιδοτήσεων που ανέρχεται σε συνολικά €1,2 δισ. θα πρέπει να μοιραστούν η κυβέρνηση και η αυτοκινητοβιομηχανία. Επιδότηση πάντως δεν θα παίρνουν τα πολυτελή αυτοκίνητα πάνω από €60.000. Ακόμα αναμένεται να επενδυθούν €300 εκατ. ευρώ για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει μέχρι το 2020 να κυκλοφορούν περίπου ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν πάντως λιγότερα από 50.000. Οι Πράσινοι εκτιμούν ιδιαίτερα το σχέδιο της κυβέρνησης ωστόσο ζήτησαν οι φόροι να μην μετακυληθούν στους καταναλωτές.

Η Γερμανία να μην παραμείνει ουραγός των εξελίξεων
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αλήθεια πως δεν έχουν πολύ καλή φήμη. Θεωρούνται ακριβά, ότι δεν μπορούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις και δεν μπορεί κανείς να τα φορτίσει οπουδήποτε. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει στην επιχορήγηση, η οποία θα κυμαίνεται από €4.000 μέχρι €5.000 και €3.000 για τα υβριδικά.

Στη Βαυαρία, καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε πως υπάρχει «ο φόβος της πλήρους εξάρτησης από την καρδιά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, δηλαδή την μπαταρία» και δεν θα πρέπει η Γερμανία να αφήσει να την ξεπεράσουν οι τεχνολογικές εξελίξεις και να ακολουθεί αλλά θα πρέπει να αντιδράσει εγκαίρως.

Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει πρώτη το καλό παράδειγμα αντικαθιστώντας όσα αυτοκίνητα χρησιμοποιεί με ηλεκτρικά. Υπολογίζεται ότι μέχρι τον μεθεπόμενο χρόνο το ένα πέμπτο όλων των νέων αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά. 

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Δειτε Επισης

«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ