Powered by

Αιμιλιανίδου: Βιώσιμο και ασφαλές το ΤΚΑ

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, επανέλαβε την Τετάρτη (27 Απριλίου) ότι το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει καταστεί βιώσιμο και ασφαλές, για να σημειώσει ότι βάσει της νομοθεσίας, όπως ισχύει σήμερα, ουσιαστικά διασφαλίζονται οι συντάξεις όλων των εργαζομένων.

Σε δηλώσεις της, μετά το πέρας της εκδήλωσης της ΣΕΚ «Άναμμα Λαμπάδας», για τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών, η κ. Αιμιλιανίδου είπε ότι η αναλογιστική μελέτη , η οποία έχει διενεργηθεί, έχει καταδείξει ότι το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι βιώσιμο και ασφαλές πέραν του 2080, προσθέτοντας πως αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί εγγυάται τις συντάξεις όλων των εργαζομένων, άρα είναι ένα θετικό αποτέλεσμα.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι όπως φαίνεται δεν θα γίνουν ούτε αποκοπές, η Υπουργός Εργασίας είπε: “Ναι ακριβώς. Αυτό έχει καταδείξει η μελέτη ότι δεν χρειάζεται οποιαδήποτε αύξηση των εισφορών, οποιεσδήποτε αποκοπές, εφόσον είναι βιώσιμο μέχρι το 2080”.

Σε ερώτηση ποια είναι η παράμετρος, που έχει διαφοροποιήσει την εικόνα που είχαμε στην Κύπρο ότι το ΤΚΑ δεν είναι και πολύ βιώσιμο, η κ. Αιμιλιανίδου είπε πως “δεν έχει διαφοροποιηθεί στην πραγματικότητα, γιατί και το 2013 η αναλογιστική μελέτη, που έχει διεξαχθεί από το ILO, ακριβώς είχε δείξει ότι το ΤΚΑ ήταν βιώσιμο μέχρι το 2060.

“Άρα σήμερα”, σημείωσε, “η αναλογιστική μελέτη έλαβε δεδομένα της 31ης Δεκεμβρίου του 2014, που πραγματικά ήταν μια δύσκολη χρονιά και ακόμα με τα πιο απαισιόδοξα δεδομένα που έλαβε, παρόλα αυτά τα αποτελέσματα είναι ότι το ΤΚΑ είναι βιώσιμο μέχρι το 2080”.

Ερωτηθείσα αν από τις μειώσεις των μισθών στη δημόσια υπηρεσία ή και στον ιδιωτικό τομέα θα είναι ανάλογες και οι συντάξεις, Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η οποιαδήποτε μελέτη γίνεται με βάση τον υφιστάμενο νόμο που υπάρχει των κοινωνικών ασφαλίσεων.

“Δεν έχουν διαφοροποιηθεί οποιεσδήποτε παράμετροι, οποιαδήποτε δεδομένα, τα οποία ίσχυαν μέχρι της 31 Δεκεμβρίου του 2014. Άρα δεν είναι θέμα μειωμένων συντάξεων. Με βάση τη νομοθεσία, όπως ισχύει σήμερα, ουσιαστικά διασφαλίζονται οι συντάξεις γιατί το ΤΚΑ είναι βιώσιμο”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Όλα τα αναγκαία μέτρα στα αεροδρόμια, διευθετήθηκε το θέμα της διαμονής για όλους...Η αξιολόγηση του ΣΕΑ
Τον ρόλο του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας τόνισε ο Γ. Παναγιώτου σε διεθνές φόρουμ
Απώλειες κατέγραψε την Παρασκευή το ΧΑΚ
Στο Συνέδριο της OLAF στο Ελσίνκι το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας
O δρόμος για μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας...Συγκράτηση κρατικού μισθολογίου και ευέλικτες μορφές εργασίας
Γιώργος Παπαναστασίου: Προστιθέμενη η αξία της Κύπρου στην υλοποίηση του IMEC-Αξιόπιστος διασυνδετικός κρίκος
Θέματα αδειοδοτήσεων και αναπτύξεων συζήτησε ο Ιωάννου με ΕΒΕ Αμμοχώστου και Δήμους Αγ. Νάπας και Παραλιμνίου
Οι προοπτικές και οι κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία-Το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής έως το 2028
Αναστολή διαπραγμάτευσης γραμματίων του δημοσίου στο ΧΑΚ ενόψει διαγραφής τους
Τσ. Γουλφ: Καταλύτης για προσέλκυση διεθνούς ενδιαφέροντος και εμπιστοσύνης η ένταξη της Κύπρου στο Visa Waiver Program