Ignium:Μαθητική επιχείρηση της χρονιάς 2016

Οικολογικές μπρικέτες φτιαγμένες από ανακυκλώσιμα υλικά  που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο των καυσόξυλων: Αυτό ήταν το προϊόν της εταιρείας Ignium που συστάθηκε από μαθητές του Ενιαίου Λυκείου Κύκκου, και κέρδισε στον ετήσιο διαγωνισμό για την Επιχείρηση της Χρονιάς 2016 του οργανισμού Junior Achievement (JA) Κύπρου που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά φέτος. 

Τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν αντίστοιχα οι εταιρείες GREENPLAY από μαθητές της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας και SPiRON, από μαθητές του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας. Πρόσθετα απονεμήθηκαν στους μαθητές- επιχειρηματίες ειδικά βραβεία για την επίδοσή τους σε συγκεκριμένες πτυχές της επιχειρηματικής τους δράσης. Αυτά αφορούσαν την πιο καινοτόμα ιδέα, την καλύτερη επικοινωνιακή στρατηγική, τις υψηλότερες πωλήσεις, αλλά και την καλύτερη ετήσια έκθεση, είναι κάποια από τα έπαθλα που προσφέρθηκαν.

Η εκδήλωση του τελικού διαγωνισμού ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών 350 μαθητών λυκείων και τεχνικών σχολών μέσης εκπαίδευσης, ηλικίας 15-18 ετών. Οι οποίοι κατά τους τελευταίους επτά μήνες, δημιούργησαν και λειτούργησαν τη δική τους επιχείρηση στα πλαίσια του προγράμματος «Μαθητική Επιχείρηση». Στην εκδήλωση δέκα φιναλίστ από τις συνολικά 42 μαθητικές εταιρείες που δημιουργήθηκαν, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε εξειδικευμένη κριτική επιτροπή τις επιχειρηματικές τους ιδέες και σε κοινό πέραν των 400 ατόμων. 

Η Ignium θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό του JA που θα διεξαχθεί στις 25-28 Ιουλίου 2016 στη Λουκέρνη στην Ελβετία.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, η διευθύνουσα σύμβουλος του JA Κύπρου, Ελοΐζα Σαββίδου, τόνισε: «Στον σύγχρονο κόσμο γινόμαστε μάρτυρες μίας νέας επανάστασης, αυτής της δημιουργικότητας και της επιχειρηματικότητας. Η δύναμη να επηρεάζει κάποιος την εξελικτική πορεία του κόσμου δεν βρίσκεται πια σε αυτούς που κατέχουν υψηλές κοινωνικές ή πολιτικές θέσεις, αλλά σε αυτούς που γεννούν δημιουργικές ιδέες και διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες για να τις υλοποιήσουν».  

Εκπροσωπώντας τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Δρα Κώστα Καδή, ο Κωνσταντίνος Γεωργίου, Γενικός Συντονιστής της Μονάδας Εποπτείας για την Επιχειρηματικότητα, υπογράμμισε την πρόθεση του ΥΠΠ να αναπτύξει και να ενισχύσει το επιχειρηματικό οικοσύστημα της Κύπρου,  προάγοντας την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την ομαδικότητα, μέσα από την εισαγωγή κατάλληλων προγραμμάτων και στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης.  
Ο πρόεδρος του JA Κύπρου, κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, επεσήμανε ότι : «Οι μαθητικές επιχειρήσεις μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον της Κύπρου – δημιουργικές ιδέες και άρτια μελετημένα επιχειρηματικά σχέδια, μετουσιωμένα σε πραγματικά προϊόντα μέσω ομαδικής προσπάθειας. Νιώθουμε πραγματικά πολύ περήφανοι».  

Ο JA Κύπρου είναι μέλος του JΑ Worldwide,  του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ειδικεύεται στην παροχή εκπαίδευσης σε θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας. Στόχος έχει να εφοδιάσει τους νέους με επιχειρηματικές και οικονομικές γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την αγορά εργασίας.
Ο JA Cyprus Κύπρου υποστηρίζεται από: 
Στρατηγικός Συνεργάτης: Τράπεζα Πειραιώς Κύπρου
Εταίροι: Cyta, MetLife Κύπρου και PwC Κύπρου
Ακαδημαϊκός Εταίρος: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας  
Υποστηρικτές: MS Jacovides Group και AON Hewitt Κύπρου
Θεσμικός Συνεργάτης: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
    

Δειτε Επισης

Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ