Powered by

Το πρωινό έδωσε ώθηση στα αποτελέσματα των McDonald's

Αυξητικά κινήθηκαν τα κέρδη της McDonald’s κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, καθώς βρέθηκαν σε επίπεδα υψηλότερα των εκτιμήσεων, δείχνοντας ότι οι προσπάθειες της εταιρείας να ανακάμψει έχουν αρχίσει να αποδίδουν
καρπούς.

Από τη στιγμή, που ανέλαβε ο Βρετανός CEO της εταιρείας, Stephen James Easterbrook, διαδεχόμενος τον Don Thompson, η Mc Donald’s έχει επιδείξει σημάδια βελτίωσης σε ό,τι αφορά τη λειτουργιά της, εισάγοντας νέας
προϊόντα διατροφής και απλοποιώντας το menu. Οι πωλήσεις στα εστιατόρια της McDonald's με χρόνο λειτουργίας μεγαλύτερο των 13 μηνών, αυξήθηκαν κατά 5,4%, έναντι των εκτιμήσεων για 4,6% και επιβραδύνθηκαν οριακά σε σχέση με το ισχυρό +5,7% του δ΄ τριμήνου.

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ
Τα έσοδα διαμορφώθηκαν 0,9% χαμηλότερα, στα 5,9 δισ. δολάρια. Η μείωση αποδίδεται στις δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες, που πλήττουν τις διεθνείς πωλήσεις. Εάν αφαιρεθεί η μεταβλητότητα των νομισμάτων, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 3%.

Οι αναλυτές είχαν προβλέψει 1,16 δολάρια σε κέρδη ανά μετοχή και πωλήσεις 5,82 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την Thomson Reuters.

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Η McDonald 's προσπαθεί να ανακτήσει τους πελάτες, που έχει χάσει, με δεδομένη την άνοδο ανταγωνιστικών εταιρειών στο χώρο, όπως η Burger King, η Wendy's και η Taco Bell, οι οποίες εισάγουν διαρκώς νέα προϊόντα
στο menu τους, καθώς και προσφορές απευθυνόμενες προς τους πελάτες τους. Παράλληλα, τα Subway ποντάρουν στη φρεσκάδα των σάντουιτς, που πωλούνι.

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ
Όπως αποδεικνύεται πάντως, μόνο τυχαία δεν ήταν η είσοδος του πρωινού στο menu της αλυσίδας από το νέο CEO, Stephen James Easterbrook. Κι αυτό γιατί, όπως φάνηκε από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ήταν το χαρακτηριστικό, που χρειαζόταν η εταιρεία για να μπορέσει να δείξει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης μετά από τρία χρόνια ανάστροφης πορείας.

ΠΗΓΗ: FnB Daily

Δειτε Επισης

«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ