Powered by

Master Plan για τις πρώην εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών στη Λάρνακα

Μελέτη - Master Plan με στόχο την αξιοποίηση των πρώην εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, διενεργεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας.

Η εν λόγω μελέτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΛ, διενεργείται σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών και υγραερίου (Hellenic Petroleum , Exxon Mobil Cyprus, Synergaz, Intergaz, Petrolina) και προσθέτει πως η ανάπτυξη της περιοχής μετά την μετακίνηση των εγκαταστάσεων θα αφορά την εμπορική, τουριστική και οικιστική ανάπτυξη, αλλά και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της.
 
Η μελέτη θα πραγματοποιηθεί υπό τον διεθνή οίκο «Arup» και σε συνεργασία με Ελλαδίτες Συμβούλους. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρνακας Όθωνας Θεοδούλου ανέφερε ότι το εγχείρημα ανάπλασης και αξιοποίησης της βόρειας ακτής θα αποτελέσει μια μεγάλης κλίμακας αναπτυξιακή παρέμβαση για την πόλη και επαρχία Λάρνακας. Ταυτόχρονα θα προσελκύσει επενδυτές δημιουργώντας το πλαίσιο και τις συνθήκες ενός σημαντικού  επιχειρηματικού πεδίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη: Το τεράστιο έργο που επιτελεί ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Ν. Χριστοδουλίδης: Προσπάθεια διεύρυνσης του επιδόματος τέκνου, έρχεται τρίτη δέσμη μέτρων για το δημογραφικό
Λαϊκή αγορά στο περιβόλι του Προεδρικού με πρωτοβουλία Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη-Το ευρύτερο σχέδιο αειφορίας
Ξεκάθαρος και απόλυτος για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν ο Χριστοδουλίδης-«Θα μπούμε το 2026»
Άστραψε και βρόντηξε για το ΤΚΑ ο Κεραυνός-«Κάποιοι ανέλαβαν να υποκαταστήσουν τους οίκους αξιολόγησης»
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός στόχος για την Κύπρο η Σένγκεν-Διαβεβαιώσεις Μέτσολα για ενεργή στήριξη
Εφιστά την προσοχή το Τμήμα Φορολογίας-Ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα με το λογότυπό του
Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.