Powered by

Master Plan για τις πρώην εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών στη Λάρνακα

Μελέτη - Master Plan με στόχο την αξιοποίηση των πρώην εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, διενεργεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας.

Η εν λόγω μελέτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΛ, διενεργείται σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών και υγραερίου (Hellenic Petroleum , Exxon Mobil Cyprus, Synergaz, Intergaz, Petrolina) και προσθέτει πως η ανάπτυξη της περιοχής μετά την μετακίνηση των εγκαταστάσεων θα αφορά την εμπορική, τουριστική και οικιστική ανάπτυξη, αλλά και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της.
 
Η μελέτη θα πραγματοποιηθεί υπό τον διεθνή οίκο «Arup» και σε συνεργασία με Ελλαδίτες Συμβούλους. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρνακας Όθωνας Θεοδούλου ανέφερε ότι το εγχείρημα ανάπλασης και αξιοποίησης της βόρειας ακτής θα αποτελέσει μια μεγάλης κλίμακας αναπτυξιακή παρέμβαση για την πόλη και επαρχία Λάρνακας. Ταυτόχρονα θα προσελκύσει επενδυτές δημιουργώντας το πλαίσιο και τις συνθήκες ενός σημαντικού  επιχειρηματικού πεδίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Θέματα αδειοδοτήσεων και αναπτύξεων συζήτησε ο ΥΠΕΣ με ΕΒΕ Αμμοχώστου και Δήμους Αγ. Νάπας και Παραλιμνίου
Οι προοπτικές και οι κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία-Το Στρατηγικό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής έως το 2028
Αναστολή διαπραγμάτευσης γραμματίων του δημοσίου στο ΧΑΚ ενόψει διαγραφής τους
Τσ. Γουλφ: Καταλύτης για προσέλκυση διεθνούς ενδιαφέροντος και εμπιστοσύνης η ένταξη της Κύπρου στο Visa Waiver Program
Αμελητέα άνοδος στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη
Υποχρεωτικά διά νόμου τα δωμάτια θηλασμού/άντλησης σε χώρους εργασίας-δημόσιους χώρους
Εναρμονίζεται με Ε.Ε. ο νόμος για ειδικό καθεστώς ΦΠΑ σε μικρές επιχειρήσεις-Τι αλλάζει στη χορήγηση φοροαπαλλαγής
Παρατείνεται η περίοδος υποβολής αιτήσεων για κρατική φοιτητική μέριμνα-Η νέα προθεσμία
Περίπου 20.000 επισκέπτες στην Κύπρο κατά τη διάρκεια του εξαμήνου της Κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε.
Μ. Κεραυνός: Πολλές και ιδιαίτερες προκλήσεις για τον εσωτερικό έλεγχο-Το μήνυμα στους εσωτερικούς ελεγκτές