MSD: Γιορτάζει 125 χρόνια παρουσίας στον χώρο της υγείας

Η MSD γιορτάζει φέτος 125 χρόνια από την ίδρυσή της και αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, προσφέροντας καινοτόμες θεραπείες για πολλές ασθένειες. Η ονομασία MSD είναι το εμπορικό σήμα της Merck & Co., Inc., Kenilworth, Ν.J., ΗΠΑ.

Η MSD δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο το 2005 και σήμερα λειτουργεί μέσω της θυγατρικής της εταιρείας, Μerck Sharp & Dohme Cyprus Ltd, διαθέτοντας στην αγορά ευρύ φάσμα συνταγογραφούμενων φαρμάκων, εμβολίων, βιολογικών θεραπειών και προϊόντων υγείας για ζώα.

 

Με μότο «Η Ιατρική είναι για τους Ανθρώπους – Όχι για τα Κέρδη» η εταιρεία έχει ως βασικό σκοπό το δημόσιο καλό και την αυξημένη πρόσβαση των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη.

Η εταιρεία εγκαθιδρύθηκε το 1891 στις Ηνωμένες Πολιτείες ως η θυγατρική της γερμανικής εταιρείας Merck. Η αλλαγή της εταιρείας από κατασκευαστής χημικών σε φαρμακευτική, επήλθε σταδιακά μέσω δυο συγχωνεύσεων που έγιναν το 1927 και 1953. Αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, πολυεθνικού παραγωγού και διανομέα φαρμακευτικών ειδών και άλλων εξειδικευμένων χημικών προϊόντων.

Το 1929 ο ιδρυτής της Merck, George Merck αποφάσισε να επενδύσει σε παγκοσμίου κλάσης εγκαταστάσεις Έρευνας και Ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι η χώρα έμπαινε στη μεγάλη ύφεση. Οραματίστηκε ένα μέρος όπου η επιστήμη θα εξελισσόταν, η γνώση θα διευρύνετο και η ανθρώπινη ζωή θα απελευθερωνόταν από τον πόνο και την ασθένεια. Οι νέες εγκαταστάσεις προωθούσαν μια διεπιστημονική ερευνητική προσέγγιση. Πρόσφεραν στους επιστήμονες την έκταση και ελευθερία για να διεξάγουν τις έρευνές τους και να τις δημοσιεύουν, έτσι ώστε να ακολουθήσουν πολλά υποσχόμενα επιστημονικά αποτελέσματα. 

Η δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου εργαστηρίου Έρευνας και Ανάπτυξης αποτέλεσε ορόσημο για την εταιρεία, τους ερευνητές και κυρίως για τους ασθενείς, αφού οδήγησε τη βιομηχανική έρευνα σε μια νέα εποχή, μια εποχή κατά την οποία ενθαρρύνθηκε η συνεργασία μεταξύ βιομηχανιών, ακαδημαϊκών και ιατρικών οργανώσεων. 

Ο George Merck δίδαξε στην εταιρεία –και μέσα από αυτήν τελικά και στη βιομηχανία– τη γενική ιδέα ότι το δημόσιο καλό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ως βασικός παράγοντας όταν χαράζονται οι πολιτικές και ετοιμάζονται τα προγράμματά της. Αυτή η ευθύνη ήταν εμφανής όταν ο ίδιος έδωσε τα δικαιώματα της πατέντας της Merck για το επαναστατικό αντιβιοτικό κατά της φυματίωσης, ανοίγοντας τον δρόμο για χορήγηση άδειας παραγωγής σε πολλούς κατασκευαστές, με γνώμονα πάντα το όφελος των ασθενών που υπέφεραν και πέθαιναν από την εν λόγω ασθένεια.

Η MSD δραστηριοποιείται σήμερα σε περισσότερες από 140 χώρες ακολουθώντας πιστά τις ίδιες αρχές και αξίες που είχε καθορίσει ο ιδρυτής της, οι οποίες βασίζονται στην ιδεολογία ότι η ιατρική είναι για τους ανθρώπους. Δέσμευση της εταιρείας είναι η εξεύρεση επιστημονικών λύσεων σε ιατρικές προκλήσεις που δεν ικανοποιήθηκαν και η διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, μέσω της υλοποίησης εκτεταμένων προγραμμάτων πρόσβασης και της ενίσχυσης των πολιτικών υγείας. 

Δειτε Επισης

13α Invest Cyprus International Investment Awards: Οι δηλώσεις χορηγών και απονεμητών-Ανέδειξαν την αξία του θεσμού(video)
13α Invest Cyprus International Investment Awards: Οι βραβευθείσες εταιρείες και όσα δήλωσαν οι εκπρόσωποί τους(video)
Αλλάζει η δομή στη δικαστική εξουσία, δημιουργείται νέο Διοικητικό Εφετείο-Οι μεταρρυθμίσεις που ενέκρινε η Βουλή
Cryos IVF Clinic: Η νέα κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Κύπρο-Ορόσημο για την Cryos International
Επίσκεψη Δημήτρη Σκουρίδη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ανάδειξη της Κύπρου ως πύλης καινοτομίας
Ανανεώθηκαν με κάλυψη μηνιαίου και ωρομίσθιου προσωπικού οι συλλογικές συμβάσεις στην Cytacom Solution
Σειρά σημαντικών επαφών Μ. Χατζημανώλη στο Λονδίνο και προώθηση υποψηφιότητας Κύπρου στον ΙΜΟ
«Οπλίζει» τις κυπριακές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας η Κυπριακή Δημοκρατία-Τι αποφασίστηκε σε υπουργική σύσκεψη
Γιώργος Π. Ζανιάς: Στρατηγική τοποθέτηση στην καρδιά της κυπριακής οικονομίας η επένδυση της Eurobank A.E.
Το μονοπάτι της συνέχειας: Όταν η γνώση γίνεται κληρονομιά