Powered by

Barclays: Πρόσληψη υπαλλήλων μέσω…παιχνιδιού

Το περασμένο φθινόπωρο, η Barclays άρχισε να δοκιμάζει ένα νέο εργαλείο για να προσελκύσει νέους εργαζόμενους: ένα παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα.

Περισσότεροι από 4.500 κυρίως απόφοιτοι κολεγίων έχουν παίξει το παιχνίδι της Barclays, ένα δωρεάν παιχνίδι stock-trading που χρησιμοποιεί σε πραγματικό χρόνο δεδομένα της αγοράς. Περίπου 8% εξ αυτών έχουν υποβάλει αίτηση πρόσληψης στην τράπεζα και μέχρι τώρα 17 άτομα έχουν προσληφθεί, σύμφωνα με το MarketWatch.

Το Stockfuse –όπως ονομάζεται το παιχνίδι- έχει δημιουργηθεί από την SHFuse Inc και είναι μία μόνο από τις νέας γενιάς εφαρμογές που καλούν τον κόσμο να παίξει παιχνίδια τα οποία λειτουργούν και ως εργαλεία εύρεσης εργασίας στον πραγματικό κόσμο.

Αυτού του είδους οι εφαρμογές έχουν στόχο να «ρίξουν φως» στο πώς ένας υποψήφιος μπορεί να αποδώσει σε μια θέση εργασίας, με βάση το πώς αποδίδει στο παιχνίδι. Στο Stockfuse για παράδειγμα, οι μετοχές στις οποίες επενδύει ο παίκτης και οι αποδόσεις που επιτυγχάνει, παρέχουν επαρκή δεδομένα για τον πιθανό εργοδότη του. Άλλα παιχνίδια έχουν ως αντικείμενο τους λαβύρινθους ή τη διαχείριση ενός εστιατορίου, για παράδειγμα.

Αναλόγως του παιχνιδιού, οι app developers «χτίζουν» μια λεπτομερή ανάλυση των ικανοτήτων του παίκτη, την οποία μοιράζονται στη συνέχεια με τον ενδιαφερόμενο εργοδότη. Ένας παίκτης μπορεί να αξιολογηθεί ως δυνητικός ηγέτης λόγω του θάρρους που επιδεικνύει στο παιχνίδι, ή αντιθέτως να μην πάρει καλή αξιολόγηση λόγω λανθασμένης κρίσης του.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Knack Inc, Guy Halfteck, εξηγεί πως η ιδέα για τα apps αυτά είναι να «μετρηθούν» τα ισχυρά και αδύναμα σημεία ενός παίκτη, με τρόπο διασκεδαστικό.

Οι εργοδότες, από την πλευρά τους, θεωρούν πως τα παιχνίδια αυτά μπορούν να δώσουν μια πιο αντικειμενική εικόνα για τον υποψήφιο εργαζόμενο, απ' όσο οι παραδοσιακές συνεντεύξεις για παράδειγμα.

Αυτού του είδους τα παιχνίδια βασίζονται σε χρόνια έρευνας και ανάπτυξης και χρησιμοποιούν εξελιγμένους αλγόριθμους για να μετρήσουν χαρακτηριστικά των παικτών, όπως η επιμονή, η ώθηση και το θάρρος.

Ωστόσο, οι ειδήμονες προειδοποιούν πως η χρήση των παιχνιδιών αυτών ως εργαλείων για την αναζήτηση υποψήφιων εργαζόμενων έχουν και ελαττώματα, αναφέροντας πως αυτοί που αναζητούν εργασία ίσως να μην πάρουν τόσο στα σοβαρά αυτά τα παιχνίδια, ή να θεωρήσουν πως μια εταιρεία απαιτεί από τους εργαζόμενούς της να αυθαιρετήσουν προκειμένου να προχωρήσουν.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ