Ανοδικά κινούνται οι τιμές πετρελαίου

Αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στην Ασία και βρίσκονται ενώπιον της τρίτης συνεχόμενης εβδομαδιαίας αύξησης τους μετά την δήλωση του ΟΠΕΚ ότι είναι ανοικτός σε νέο κάλεσμα για πάγωμα της παραγωγής, παρά την αποτυχία της συνάντησης να καταλήξει σε συμφωνία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Abdalla El-Badri δήλωσε ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των μελών και να διεξάγει περαιτέρω συνομιλίες με μη μέλη. Ο ΟΠΕΚ θα πραγματοποιήσει την επόμενη εξαμηνιαία συνεδρία του στις 2 Ιουνίου.

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών κρατών στην Ντόχα του Κατάρ κατέληξε σε αποτυχία καθώς η Σαουδική Αραβία αποχώρησε από τη συνάντηση λόγω της άρνησης του Ιράν να συμμετάσχει στον περιορισμό της παραγωγής.

Η Τεχεράνη δήλωσε ότι βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία αύξησης της παραγωγής της μετά την άρση των δυτικών κυρώσεων τον περασμένο Ιανουάριο.

Κατά τις συναλλαγές στην αγορά εμπορευμάτων της Ασίας, το αμερικανικό σημείο αναφοράς West Texas Intermediate (WTI), παράδοσης Ιουνίου, ενισχυόταν 54 σεντ ή 1,25%, στα $43,72 το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ, συμβόλαια Ιουνίου, σημείωνε αύξηση 49 σεντ ή 1,10%, σε $45,02 το βαρέλι.

Το WTI βρίσκεται υψηλότερα κατά 8% και το Μπρεντ κατά 4,5% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος τους την περασμένη Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Έλληνας για ηλεκτρική διασύνδεση: «Δεν μπορεί από μόνη της η Κύπρος, και η Ελλάδα, να τα βάλει με την Τουρκία...»
Σε αυτές τις περιοχές θα εγκατασταθούν έξυπνοι μετρητές τους επόμενους μήνες-Ο προγραμματισμός της ΑΗΚ
Παράταση σχεδίου Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω για ΜμΕ και ΜΚΟ… Η νέα προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
Στις ελληνικές καλένδες η ηλεκτρική διασύνδεση...«Θα συνεχιστεί στον κατάλληλο χρόνο που θα επιλεγεί»
Σε υψηλό δυο εβδομάδων το πετρέλαιο με άνοδο 2%
Ηλεκτρική διασύνδεση: Συνέστησε αναμονή ενόψει αποφάσεων ΚΥΣΕΑ ο Χριστοδουλίδης-«Να μην προτρέχουμε»
Ο ΔΟΕ μειώνει τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου-Πλεονάζουσα παραγωγή έως το 2026
Δεν αλλάζουν τα δεδομένα για το «Ηλέκτρα» ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης-Προχωρεί σε νέο γεωτρητικό στόχο η εταιρεία