Powered by

Παρέμβαση Ομπάμα κατά του Brexit

Με άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καλεί τους Βρετανούς να απορρίψουν την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, μία μόνο ημέρα πριν από τη συνάντηση του με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Καμέρον, ο κ. Ομπάμα γράφει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μετριάζει την Βρετανική επιρροή, την μεγεθύνει». Επισημαίνει, μάλιστα, πως η ΕΕ υποβοήθησε στην εξάπλωση των βρετανικών αξιών και πρακτικών - τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, το άνοιγμα των αγορών - σε όλη την ήπειρο και την περιφέρειά της. Προσθέτει πως τα κράτη μπορούν να ασκήσουν καλύτερα την επιρροή τους μέσω της συλλογικής δράσης.

Εν αναμονή μιας ηχηρής παρέμβασης από τον Ομπάμα 
Κατά την τριήμερη επίσκεψη του στο Λονδίνο, ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται τονίσει τη σημασία και βαρύτητα που έχει για τις σχέσεις των δύο χωρών η παραμονή της M. Βρετανίας στην καρδιά της Ευρώπης. Θα υποστηρίξει ότι για τη χώρα του η M. Βρετανία διαδραματίζει κομβικό ρόλο, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο στο θέμα του ελεύθερου εμπορίου όσο και ζητήματα ασφάλειας. 

Η Ντάουνινγκ Στριτ από την πλευρά της εκτιμά ότι η ισχυρή παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη, θα λειτουργήσει θετικά στο εκλογικό σώμα, διότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο δημοφιλέστερος αμερικανός πρόεδρος στην ιστορία των σχέσεων των δύο χωρών.

Δειτε Επισης

«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ