Powered by

ΒREXIT: Εκτεθειμένες οι βρετανικές ΜμΕ

Η αβεβαιότητα για το δημοψήφισμα στη Βρετανία σχετικά με την παραμονή ή την αποχώρηση της χώρας από της ΕΕ αφήνει τις μικρομεσαίες βρετανικές επιχειρήσεις (ΜμΕ) εκτεθειμένες σε συναλλαγματικούς κινδύνους ύψους 35,6 δισ. λιρών.

Πρόκειται για το ποσό των εξωτερικών πληρωμών τους που είναι εκτεθειμένες σε διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας της στερλίνας, καθώς οι ΜμΕ δεν έχουν συνάψει μακροπρόθεσμα συναλλαγματικά συμβόλαια ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Η έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε 730 βρετανικές ΜμΕ από τη διεθνή εταιρία πληρωμών World First και την εταιρία δημοσκοπήσεων YouGov έδειξε ότι, παρά το γεγονός ότι η μεταβλητότητα της στερλίνας αυξήθηκε κατά 75% το πρώτο τρίμηνο, μόνο το 35% των ΜΜΕ προχώρησε σε συμβόλαια αντιστάθμισης συναλλαγματικού κινδύνου με μεγαλύτερη διάρκεια.

Οι βρετανικές ΜΜΕ συχνά προστατεύονται έναντι των διακυμάνσεων της συναλλαγματικής ισοτιμίας, «κλειδώνοντας» αυτήν για μεγαλύτερη διάρκεια με προθεσμιακά συμβόλαια. Η έρευνα έδειξε μια κάμψη αυτής της τάσης λόγω φόβων για την ενδεχόμενη έκβαση του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 31% των εταιριών ανησυχούν για τον αντίκτυπο που η αβεβαιότητα θα μπορούσε να έχει στην επιχείρησή τους, το 55% πιστεύουν ότι η στερλίνα θα συνεχίσει να είναι ευμετάβλητη το δεύτερο τρίμηνο και 13% προέβλεψαν ότι θα είναι πολύ ευμετάβλητη.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δειτε Επισης

«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ