SAP Forum Cyprus 2016: H σύγχρονη πλευρά της «ψηφιακής οικονομίας»

Η ψηφιακή εποχή έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο που λειτουργούν οι καταναλωτές φέρνοντας παράλληλα στην επιφάνεια νέες επιχειρήσεις. Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις αναγκάζονται να μετεξελιχθούν με τη χρήση διαφόρων τεχνολογικών λύσεων για να παραμείνουν ανταγωνιστικές αλλά και να αναπτύξουν καλύτερη κατανόηση των αναγκών των πελατών τους. Η SAP Κύπρου παρουσιάζει τις δικές τις προτάσεις στις επιχειρήσεις την Πέμπτη 21 Απριλίου στο SAP Forum Cyprus 2016 στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus. 

Σύμφωνα με τον Πέτρο Παπακώστα, Presales Solution Advisor, Database and Data Management στη SAP Κύπρου και Μάλτας, σκοπός του Digital Economy είναι η ανάλυση της πληροφορίας που βρίσκεται κρυμμένη στα «Big Data» καθώς και αξιοποίησης της προς όφελος ενός οργανισμού. Η SAP προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων για την άμεση και έγκυρη εξαγωγή αποτελεσμάτων μέσα από τη συλλογή τέτοιων πληροφοριών.

Τι είναι το Digital Economy;
Τεχνολογίες όπως η χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου, των κοινωνικών δικτύων (social media), της ψηφιακής τηλεόρασης, καθώς και η χρήση των διαδραστικών μέσων στο σημείο πωλήσεων παράγει ένα μεγάλο όγκο δεδομένων που ονομάζουμε  Big Data. Σκοπός του Digital Economy είναι η ανάλυση της πληροφορίας που βρίσκεται κρυμμένη σε αυτά τα δεδομένα καθώς και αξιοποίησης της προς όφελος ενός οργανισμού.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός οργανισμού είναι το facebook που χρησιμοποίει την πληροφορία μέσα από μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να προσδιορίσει νέες τάσεις σε διάφορες αγορές αλλά να προσφέρει υπηρεσίες διαφημίσεις σε τρίτους. Με λίγα λόγια είναι η εμπορευματοποίηση της πληροφορίας η μετατροπή ενός αγαθού σε εμπόρευμα, η τάση για προσπορισμό υλικού κέρδους.

Πώς ταιριάζουν οι λύσεις που προσφέρει η SAP σε αυτό το περιβάλλον;
Σε ένα διεθνές περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει, οι επιχειρήσεις καλούνται να εισέλθουν σε νέες αγορές και να συνεργαστούν με τους πελάτες τους μέσω πολλαπλών καναλιών. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι επιχειρήσεις χρειάζονται καινοτόμες πλατφόρμες διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων, ικανές να στηρίξουν τη στρατηγική και την ανάπτυξή τους. Οι λύσεις και οι τεχνολογίες της SAP εφοδιάζουν τις επιχειρήσεις με νέες δυνατότητες και καινοτόμες λύσεις που τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο νέο ψηφιακό περιβάλλον. Η τεχνολογία του cloud αλλά και η καινοτόμα τεχνολογική πλατφόρμα Hana καθιστούν άμεσα προσπελάσιμη την αξιοποίηση της πληροφορίας ανά πάσα στιγμή ανεξαρτήτως γεωγραφικού περιορισμού.

Πρακτικά, τι σημαίνει Internet of Things;
Τo Internet of Things (IoT) είναι η τεχνολογία καταγραφής των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο από διάφορες συσκευές. Η συλλογή τέτοιων δεδομένων οδηγεί στη δημιουργία ενός μεγάλου συνόλου πληροφορίας που μπορεί να χρησιμοποιθεί από έναν οργανισμό για περαιτέρω ανάλυσης τους. Ένα απτό παράδειγμα είναι η σύνδεση αισθητήρων των μηχανημάτων ενός εργοστασίου  με σκοπό την άντληση πληροφορίας σε πραγματικό χρόνο έτσι ώστε το σύστημα να μπορείς συμβάλει έγκαιρα στην πρόληψη βλαβών που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση  χρόνου αλλά και αύξηση της παραγωγικότητας. Τo IoT επίσης μπορεί να συμβάλλει και στην καθημερινή ζωή μας ένα παράδειγμα είναι η χρήση wearables για ιατρικούς σκοπούς όπως η παρακολούθηση των επιπέδων ινσουλίνης σε άτομα που έχουν διαβήτη. 

Γιατί πρέπει κάποιος να επισκεφθεί το SAP Forum Cyprus 2016;
Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πως μπορούν να μεταμορφώσουν την επιχείρησή τους «ψηφιακά», να εξερευνήσουν νέες τάσεις και καινοτόμες λύσεις που επιτρέπουν την απλοποίηση των διαδικασιών, να ενημερωθούν για τις τελευταίες λύσεις από τη SAP και να έρθουν σε επαφή με στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων ανταλλάσσοντας απόψεις και εμπειρίες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φόρουμ και για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.
 

Πληροφορίες Φόρουμ
Οργανωτής: SAP Γραμματεία: ΙΜΗ
Χορηγός Επικοινωνίας: περιοδικό ΙΝ Business
Συμμετέχουν οι SAP συνεργάτες AMS-Advanced Management Solutions Ltd, Logicom Solutions και Supernova Consulting Ltd.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την: ΙΜΗ
Τηλ.: 22505555
e-mail: events@imhbusiness.com
website: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ