Powered by

BDF: Χτύπημα στις αγορές την επομένη του Brexit

Ο επικεφαλής της τράπεζας προβλέπει «άμεσες αναταράξεις» στις αγορές, ιδιαίτερα στις αγορές ομολόγων και στα συστήματα πληρωμής. Σε σχέση με την ευρωπαϊκή ανάπτυξη, τονίζει ότι η νομισματική πολιτική δεν είναι το μόνο διαθέσιμο εργαλείο.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας (Banque de France - BDF), προειδοποίησε σε ομιλία του τη Δευτέρα ότι θα σημειωθούν άμεσες αναταράξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές σε περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τη διάρκεια Q&A μετά το International Financial Forum στο Μανχάταν, ο Φρανσουά Βιλερουά Ντε Γκαλό δήλωσε πως θα απογοητευτεί αν το Ηνωμένο Βασίλειο φύγει από την ΕΕ, προσθέτοντας ότι «η Βρετανία χρειάζεται την Ευρώπη» και «η Ευρώπη χρειάζεται τη Βρετανία».

Μια βρετανική έξοδος θα είχε «επιπτώσεις την επόμενη μέρα» στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ιδιαίτερα στις αγορές ομολόγων και στα συστήματα πληρωμής, υποστήριξε ο τραπεζίτης σύμφωνα με το MarketWatch.

Σχετικά με την ανάπτυξη και την νομισματική πολιτική, ο Βιλερουά ανέφερε ότι οι συνθήκες στην Ευρώπη βελτιώνονται αλλά απαιτείται στενότερη οικονομική συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών. Τα μέτρα νομισματικής πολιτικής αποτελούν μόνο ένα εργαλείο στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο αδύναμος πληθωρισμός, πρόσθεσε.

Οι φορείς χάραξης πολιτικής στην ευρωζώνη, περιλαμβανομένων εκείνων της BDF, έχουν «δράσει αποφασιστικά», αλλά «αλλά η νομισματική πολιτική δεν είναι το μόνο πράγμα που έχουμε στα χέρια μας», τόνισε.

«Χρειάζεται να έχουμε κοινούς οικονομικούς στόχους και μια ουσιαστική συλλογική στρατηγική για την ευρωζώνη, στην οποία κάθε χώρα έχει ένα ρόλο για τη βελτίωση της κατάστασης όλων», κατέληξε ο τραπεζίτης.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ