Powered by

Κάθετα αντίθετη με τη ρύθμιση των απεργιών η ΔΕΟΚ

Η πρόταση νόμου που κατάθεσε στη Βουλή ο ΔΗΣΥ είναι στην πράξη συγκεκαλυμμένη νομική απαγόρευση της απεργίας αναφέρει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ) και διερωτάται πως είναι δυνατό να ασκήσουν οι εργαζόμενοι το δικαίωμα της απεργίας ακόμα και σε δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματα όταν απειλούνται με ποινική δίωξη και ενδεχομένως φυλάκιση αν απεργήσουν.

Η ΔΕΟΚ υπενθυμίζει ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει και υπογράψει ρύθμιση απεργιακών μέτρων στις ουσιώδεις υπηρεσίες το 2004, συμφωνία που, όπως αναφέρει, σέβονται και τηρούν σχεδόν απόλυτα, με σπάνιες εξαιρέσεις, από τότε μέχρι σήμερα.

Αναφέρει ακόμη ότι η Κύπρος βίωσε τραγική κρίση, ανεργία, κοινωνική εξαθλίωση τα τελευταία τρία χρόνια και όμως δεν είχαμε απεργιακές κινητοποιήσεις, παράλυση ή και ομηρία της οικονομίας και της κοινωνίας διότι εργαζόμενοι και εργατικό κίνημα επέδειξαν και επιδεικνύουν αίσθημα ευθύνης και αντίληψης έκτακτων αναγκών και περιστάσεων για το τόπο.

«Προς τι λοιπόν η ποινικοποίηση της απεργίας με την πρόταση του ΔΗΣΥ;» διερωτάται ως εκ τούτου η ΔΕΟΚ και εκφράζει ανησυχία ότι το κυβερνών κόμμα με την σιωπή και ανοχή της Κυβέρνησης «προχωρά στο επόμενο βήμα της επίθεσης και του ανένδοτου αγώνα κατά της εργατικής τάξης και των μισθωτών με δημιουργία προϋποθέσεων ενδεχόμενα απαγόρευσης απεργίας και στον ιδιωτικό τομέα».

«Η ΔΕΟΚ προειδοποιεί με το πιο ξεκάθαρο και αυστηρό τρόπο ότι αν αυτή η νομοθεσία προχωρήσει προς ψήφιση με την επιμονή του ΔΗΣΥ η αντίδραση των εργαζομένων, και του εργατικού κινήματος σαν σύνολο, θα είναι βροντερή» σημειώνεται.

«Όσοι έχουν ερμηνεύσει την υπευθυνότητα του εργατικού κινήματος σαν αδυναμία ή δειλία θα εκπλαγούν δυσάρεστα. `Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες`» καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΔΕΟΚ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη το ΧΑΚ-Εκτίναξη τζίρου στα €2,9 εκατ.
Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Ικανοποίηση Νίκου Χριστοδουλίδη για την πορεία της οικονομίας-«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα»
Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Οι αργυροί νικητές των Carob Awards 2024-Η κατάταξη των γραφείων
Oι χρυσοί νικητές των Carob Awards 2024