Powered by

Επικριτικά τα κόμματα έναντι του Μνημονίου

Η έξοδος της Κύπρου από το μνημόνιο ήταν αντικείμενο σχολιασμού από τα πολιτικά κόμματα, στο περιθώριο της δοξολογίας για την επέτειο της 1ης Απριλίου.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου δήλωσε ότι το μνημόνιο έχει τελειώσει αλλά η Τρόικα είναι εδώ και παρατείνει το διάστημα του ελέγχου που μας κάνει από τρεις μήνες σε έξι μήνες.  "Αν κάποιος δανείζεται χρήματα από μια τράπεζα, νομίζετε θα τον αφήσει η τράπεζα; 75% πρέπει να πληρώσουμε αρχίζοντας μετά από μερικά χρόνια και τελειώνοντας το 2031", δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι μέχρι τότε, (οι δανειστές) θα είναι πάνω στο κεφάλι μας, να μας ελέγχουν για τις πολιτικές που ασκούμε για οτιδήποτε κάνουμε που αφορά την οικονομία και στόχος τους είναι να πάρουν και τα λεφτά τους πίσω. "Έτσι είναι τα πράγματα άρα οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν", ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η Κύπρος βγήκε και επίσημα από το μνημόνιο και αυτή η επιτυχία οφείλεται στις θυσίες του λαού μας , στα δύσκολα βάρη που αναγκάστηκε να επωμισθεί τα προηγούμενα χρόνια για να βγούμε από οικονομικά αδιέξοδα που μας οδήγησαν οι πολιτικές της ευθυνοφοβίας, του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας.

 "Πρέπει να συνεχίσουμε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, στην προσπάθεια να ξανακερδίσουμε την αξιοπιστία της οικονομίας αλλά και να πετύχουμε την πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας, και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες γιατί πρέπει να άρουμε αδικίες,  να αντιστρέψουμε κάποιους από τους παραλογισμούς και τα λάθη του μνημονίου, έτσι ώστε ο λαός μας να μπορεί να αγναντεύει το μέλλον με αισιοδοξία", είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου δήλωσε ότι το μνημόνιο περατώθηκε , τα προβλήματα ωστόσο παραμένουν και οφείλουμε να σταθούμε στο απλό καθημερινό άνθρωπο. "Η αλληλεγγύη είναι το πρώτο μέλημα", ανέφερε.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι η εξέλιξη της εξόδου από το μνημόνιο δεν είναι για τον απλό πολίτη αρκετή. "Αυτό που ζητάμε είναι την έξοδο από το λάκκο της ανεργίας, της ύφεσης και της φτώχειας", είπε ο κ. Περδίκης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πτωτικά κινήθηκε την Πέμπτη το ΧΑΚ-Εκτίναξη τζίρου στα €2,9 εκατ.
Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Ικανοποίηση Νίκου Χριστοδουλίδη για την πορεία της οικονομίας-«Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτέλεσματα»
Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Οι αργυροί νικητές των Carob Awards 2024-Η κατάταξη των γραφείων
Oι χρυσοί νικητές των Carob Awards 2024