powered by

Τροχοί και ίχνη: Ποδηλατική εκδήλωση στην πρωτεύουσα

Το TEDxNicosia θα διοργανώσει την ιδιαίτερη ποδηλατική εκδήλωση ‘Τροχοί και ίχνη’ ακολουθώντας τα ιστορικά χνάρια της πρωτεύουσας στις 23 του Απρίλη, 2016. Η εκδήλωση, η οποία τελείται υπό την αιγίδα της Ολλανδικής Πρεσβείας, γίνεται σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Λευκωσίας.

«Με τη δύναμη του TEDxNicosia που έχει σαν μότο του ‘Ιδέες που αξίζει να διαδίδονται’, την αγάπη του Δήμου για τη πόλη και το πάθος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, η ιστορία, ο πολιτισμός και το νοσταλγικό μεγαλείο της Λευκωσίας θα εξερευνηθούν εν τροχοίς, δημιουργώντας έτσι μια φανταστική ευκαιρία για ποδηλασία δια μέσου της ιστορίας, εναρμονισμένης με την παρούσα στιγμή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επιπρόσθετα, η εκδήλωση ‘Τροχοί και ίχνη’ συμπίπτει με μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει το Τμήμα Αρχαιοτήτων στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων και Αξιοθεάτων. Όπως σημειώνεται, «το φετινό διεθνές θέμα ‘Η κληρονομιά του Αθλητισμού’ δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλο»

Η εκδήλωση διεξάγεται στα πλαίσια της Προεδρίας της Ολλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία προγραμματίζει Φεστιβάλ Ποδηλασίας σε όλη την Ευρώπη. Μια χώρα άκρως «ποδηλατική», αφού έχει περισσότερα ποδήλατα (22,5 εκατομύρια) παρά κατοίκους (17 εκατομμύρια), και με την ποδηλατική κουλτούρα στο DNA της, η Ολλανδία μέσα από τη διοργάνωση αυτού του Φεστιβάλ (www.cyclingfestivaleurope.eu), παρέχει μια πλατφόρμα στη συνεχώς αυξανόμενη ποδηλατική κουλτούρα των Ευρωπαϊκών χωρών και πόλεων.

Ξεκινώντας από το Δημαρχείο της Λευκωσίας στις 10.00 π.μ., η διαδρομή θα διαρκέσει 15 χιλιόμετρα. Ταυτόχρονα σημειώνεται ότι «με τη βοήθεια του Αντιπροέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Γιώργου Αποστόλου, οι ποδηλάτες θα ανιχνεύσουν τα διάφορα σημεία  ‘Χ’, τα οποία θα αποκαλύπτουν ιστορικά σημεία αναφοράς τα οποία σπάνια εντοπίζονται από τους περαστικούς». Επιπλέον παλιά κλασικά ποδήλατα θα συνοδεύουν, μαζί με τους ιδιοκτήτες τους, τους υπόλοιπους ποδηλάτες, προσθέτοντας έτσι από το παρελθόν και την ιστορία της ποδηλασίας από παλαιότερες εποχές.
 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «οι ‘Ιδέες που αξίζει να διαδίδονται’ είναι τα ‘ίχνη’ τα οποία το TEDXNicosia άρχισε να δημιουργεί από το 2011. Αποτελούν τη συμβολή του TEDXNicosia στην τοπική κοινότητα, ίχνη μέσω των οποίων οι άνθρωποι μπορούν να ανατρέξουν στο παρελθόν, και να ατενίσουν το μέλλον». Τέλος αναφέρεται ότι «θέτοντας το απλά, ίχνη αφημένα από τα χνάρια (ή στη προκειμένη περίπτωση από τους ποδηλατικούς τροχούς, αποδεικνύοντας την ολοκλήρωση του ταξιδιού)».

Δειτε Επισης

Σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας της BusinessEurope με την Ursula von der Leyen ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Παντελίδης
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Ο νοσηλευτής του Ογκολογικού Τράπεζας Κύπρου Γεώργιος Φαντούσης κολυμπά για την ελπίδα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων-Η επιστήμη σε δράση
Παρουσίαση βιβλίου «Κύπρος 1974-Φωνές Αιχμαλωσίας» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος