2016: A Breakthrough Year for the Economy?

Το 6ο Nicosia Economic Congress, το οποίο διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και το περιοδικό Gold την Πέμπτη 26 Μαΐου, στις 08:30, στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία, έχει πλέον καθιερωθεί ως το ηγετικό χρηματοοικονομικό γεγονός της πρωτεύουσας, όπου υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί και αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρευρίσκονται και συζητούν μαζί με τους συμμετέχοντες για την οικονομική πρόοδο και ανάπτυξη της Κύπρου, ενώ αναλύουν, μεταξύ άλλων, το τι επιφυλάσσει το μέλλον για την Κύπρο για την περίοδο 2016-2018.

Το κεντρικό θέμα του φετινού συνεδρίου είναι «2016: A Breakthrough Year for the Economy? The State of the Cyprus Economy and Prospects for 2016-2018».

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, καθώς και ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, θα είναι παρόντες για να μοιραστούν τις σκέψεις και τις προβλέψεις τους σχετικά με τους τομείς της οικονομίας και της υγείας. 

Ο Χάρης Γεωργιάδης θα συζητήσει την εφαρμογή του τριετούς προγράμματος της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και τις οικονομικές προβλέψεις για το 2016-2018. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η Κύπρος έχει εκπληρώσει αξιόλογα επιτεύγματα και παρουσίασε εντυπωσιακή μεταστροφή στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Το Eurogroup τονίζει το γεγονός ότι η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε σε θετική πορεία. Η συμβολή των αξιωματούχων του κράτους καθώς και του κυπριακού λαού στην υιοθέτηση των προνοιών του προγράμματος έχει παίξει σημαντικό ρόλο στα συνολικά αποτελέσματα, τα οποία έχουν υπερβεί τις προσδοκίες.

Ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, θα δώσει μια λεπτομερή ανάλυση σχετικά με τις αλλαγές στον τομέα της υγείας και το προτεινόμενο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επί του παρόντος, το σύστημα υγείας στην Κύπρο είναι υπό αναδιάρθρωση. Σήμερα, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του νησιού αποτελείται από τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να υιοθετήσει διαρθρωτικές αλλαγές, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η βιωσιμότητα της δομής χρηματοδότησης και η αποτελεσματικότητα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Στο συνέδριο θα αναλυθούν επίσης θέματα όπως η αντιμετώπιση και η αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας από ξένους επενδυτές και διεθνείς οργανισμούς, οι προοπτικές για ξένες επενδύσεις και ευκαιρίες, ο τραπεζικός τομέας, αλλά και πώς ο τομέας των επιχειρήσεων αναπτύσσεται και επηρεάζεται από τα πιο πάνω.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επιχειρηματικούς ηγέτες, όπως μέλη διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες συμβούλους, οικονομικούς διευθυντές και άλλα ανώτερα στελέχη εταιρειών της Κύπρου, αλλά και σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους φορείς λήψης αποφάσεων.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ

Πληροφορίες 

Οργανωτές: ΣΕΛΚ & Περιοδικό Gold
Κύριος Χορηγός: Alpha Bank Cyprus Ltd
Χορηγοί: Baker Tilly Klitou and Partners Ltd, G.A.P. Vassilopoulos Group, Johnnie Walker, MTN Business
Χορηγοί Επικοινωνίας: Πόρταλ Gold News, Sigmalive 
Συντονιστής: IMH
Για περισσότερες πληροφορίες 
Τηλ.: 22505555, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή