Κοινές δράσεις Ευρ. Πανεπιστημίου και Πανεπιστημίου Πατρών

Με στόχο τη διεύρυνση και εμβάθυνση του υφιστάμενου συμφώνου συνεργασίας, συναντήθηκαν ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Κώστας Γουλιάμος και η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγήτρια Βενετσάνα  Κυριαζοπούλου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία έγινε στα γραφεία της πρυτανείας του πανεπιστημίου Πατρών, συζητήθηκε και συμφωνήθηκε όπως τα δύο ιδρύματα δια μορφώσουν και υλοποιήσουν ένα σχέδιο θεσμικών δράσεων που να ανταποκρίνονται στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο ανώτατης εκπαίδευσης, με αιχμή την αριστεία, την καινοτομία και την ποιότητα. 

Παρουσία διοικητικού και ακαδημαϊκού προσωπικού και από τα δυο πανεπιστήμια, οι δύο πρυτάνεις υπογράμμισαν πως η διαμόρφωση ενός "οδικού χάρτη" θεσμικών διαπανεπιστημιακών δράσεων δημιουργεί συνθήκες προστιθέμενης εκπαιδευτικής αξίας τόσο για τους φοιτητές και την πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και για την ίδια την κοινωνία.  

Αποσκοπώντας στην ευρύτερη υποστήριξη της αποστολής και του ρόλου των δύο Πανεπιστημίων σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ο "οδικός χάρτης" θα αναφέρεται στο πεδίο και επίπεδο της λειτουργίας των Πανεπιστημίων εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στην ισχυροποίηση του ερευνητικού έργου και, συνάμα, στην ανάπτυξη ειδικών επιστημονικών πεδίων αλλά και ευρύτερων ανταλλαγών. 

Δειτε Επισης

Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή