ECR: Στόχος η μείωση των οργανικών τροφίμων και της ανεργίας

Θέματα όπως η μείωση των οργανικών τροφίμων (FoodWaste) και η μείωση της ανεργίας θα αναπτύξει με διάφορες δράσεις του το νέο διοικητικό συμβούλιο του ECER Cyprus. 

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του ECR Cyprus που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2016, στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus, τονίστηκαν οι ενέργειες που θα αναλάβει το νέο Δ.Σ. μετά την εκλογή του και που αφορούν σε συνεργασία με το ECR Europe και το Consumer Goods Forum σε θέματα μεγάλης προτεραιότητας.

 

Παραδείγματα αποτελούν η μείωση των οργανικών τροφίμων (FoodWaste), η υλοποίηση του επιτυχημένου ευρωπαϊκού προγράμματος με την ονομασία «Feeding Cyprus Future». Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει στην υλοποίηση διάφορων ενεργειών με στόχο την εκπαίδευση και απασχόληση των νέων στο λιανεμπόριο και τη βιομηχανία με σκοπό τη μείωση της ανεργίας. Επίσης, υλοποίηση ομάδας εργασίας με σκοπό την περαιτέρω συγγραφή «white papers» πρακτικών συμβουλών και μεταφορά εμπειριών σε θέματα Logistics (οδηγός παραλαβών και άλλα) και υλοποίηση του πρώτου Συνεδρίου του ECR Cyprus με σκοπό την παρουσίαση καινοτόμων βέλτιστων πρακτικών στον τομέα του λιανεμπορίου.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για όλες τις εξελίξεις στα θέματα που απασχολούν τους λιανέμπορους, τους προμηθευτές και το λιανεμπόριο γενικότερα.

Συγκεκριμένα οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τη συγκρότηση, σύνθεση και λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου, τη διοικητική λειτουργία του συνδέσμου, τις μεταβολές στο μητρώο μελών και τα οικονομικά του Συνδέσμου. Ακολούθησε η έγκριση των πεπραγμένων του διοικητικού συμβουλίου, η απαλλαγή του και η εκλογή του νέου Δ.Σ., ο διορισμός ή και επαναδιορισμός του ελεγκτή για την επόμενη οικονομική περίοδο, καθώς και ο διορισμός του γραμματέα του συνδέσμου.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους λιανέμπορους: Metro Foods Trading – Χρήστος Σκορδέλλης, Α. Ζορπάς & Υιοί – Μιχάλης Μιχαήλ,  C.A.C. Papantoniou Trading - Πάμπος Παπαντωνίου, MAS Supermarkets - Τόμμυς Παπαδόπουλος, C.A. Papaellinas Emporiki (Άλφαμεγα) – Μάριος Αντωνίου και Ermes Group - Νίκος Καρακόιδας.
Από τις εταιρείες – προμηθευτές εκλέγηκαν οι: Argosy Trading – Μάριος Λουκαϊδης, Lanitis Bros - Chris Χριστοδουλάκης, Photos Photiades Distributors – Πανίκος Αλκιβιάδης, Laiko Cosmos Distributors – Βασίλης Πετρίδης, Diplomat Distributors Cyrpus – Μικέλλης Χρίστου, Christodoulides Bros – Ζήνων Μαρκίδης, KEO - Δημήτρης Σιανδρής. Ανεξάρτητα μέλη είναι οι: EY - Θάνος Μαύρος, EY - Γιώργος Λοϊζίδης και Lexact Solutions - Όλγα Γεωργιάδη. H συγκρότηση του Δ.Σ. σε Σώμα, θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.
Όπως τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος του ECR Θάνος Μαύρος, πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2011 από κάποιες πρωτοπόρες εταιρείες και στελέχη και πλέον έχει μετουσιωθεί σε πράξεις μέσα από τη συνεργασία προμηθευτών και λιανεμπόρων υποδεικνύοντας τα δύο εγχειρίδια (EDI & Light Category Management) που δημιουργήθηκαν μέσα από τις ομάδες εργασίας.

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος του ECR Χρήστος Σκορδέλης ανέφερε ότι οι εργασίες της ομάδας EDI που ηγείται ο ίδιος, προχωρούν συνεχώς με νέα πιλοτικά προγράμματα με προμηθευτικές εταιρείες και εξέφρασε την πεποίθηση για ευρύτερη αποδοχή της λύσης από την αγορά. Πρότεινε μάλιστα, όπως εμπλακεί και η ακαδημαϊκή κοινότητα, ώστε το έργο του συνδέσμου να τύχει περαιτέρω υποστήριξης και να γίνει σημαντική εργασία στην ευθυγράμμιση των Master Data.

Ο απερχόμενος γραμματέας του συνδέσμου και αντιπρόσωπος του Συνδέσμου στις Εθνικές Επιτροπές Γιώργος Λοϊζίδης, τόνισε ότι στο εξωτερικό οι 3PL εταιρείες συμμετέχουν σε έργα όπως το Speed Docking (πιλοτικό για βελτίωση του χρόνου παραλαβών), σημειώνοντας ότι και στην Κύπρο μπορούν προσθέσουν αξία στους σκοπούς του ECR Cyprus. Ανάφερε ακόμα, ότι υπάρχουν ήδη τα ακόλουθα τρέχουσα θέματα για νέες ομάδες εργασίας που καλύπτουν βασικές πρακτικές Logistics και θα μπορούσαν να εμπλακούν και οι 3PL εταιρείες. Συγκεκριμένα: 
α) Στη χρήση consolidation centres για μείωση του αριθμού αφίξεων φορτηγών στις ράμπες των λιανέμπορων. 
β) Στη λειτουργία παραλαβών εκτός ωρών κυκλοφοριακής αιχμής και ωραρίων καταστήματος λιανέμπορων.
γ) Στην κακή διαχείριση προϊόντων.
δ) Στην εφαρμογή του GS1 128.
ε) Στις απορρίψεις προϊόντων κατά τις παραλαβές.

Δειτε Επισης

Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή