Το AISC «μεταφέρει» Κύπριους μαθητές στο Stanford

Η νέα συνεργασία του AISC με το Pre-Collegiate International Institutes του Stanford δίνει τη δυνατότητα σε εξέχοντες μαθητές της Κύπρου να επισκεφτούν το διάσημο Πανεπιστήμιο αυτό το καλοκαίρι.

To American International School in Cyprus (AISC) μέσω του μητρικού οργανισμού, Esol Education, σύναψε μνημόνιο συμφωνίας (MOU) με το Πανεπιστήμιο του Stanford, δίνοντας την ευκαιρία σε εξαίρετους μαθητές να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα Stanford Pre-Collegiate International Institutes, ένα εσωτερικό θερινό πρόγραμμα κύρους, διάρκειας 2 εβδομάδων του Πανεπιστημίου του Stanford, ενός από τα  5 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο.

«Ανυπομονούμε να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο με τα καλύτερα και ευφυέστερα νεανικά μυαλά», δήλωσε η Δρ. Michelle Kleiss, Διευθύντρια του AISC. Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του AISC στόχος είναι όπως μεταβούν στο πανεπιστήμιο μέχρι και 20 παιδιά. Το πρόγραμμα αφορά μαθητές ιδιωτικών και δημόσιων σχολίων ηλικίας 14 – 17 χρονών και το κόστος ανέρχεται στις 4500 δολ. Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει στις 20 Απριλίου ενώ το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί 16 - 28 του Αυγούστου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Καθλήν Αν Ντόχερτυ, η οποία δήλωσε πως στους έξι μήνες που βρίσκεται στην Κύπρο γνώρισε πολλούς χαρισματικούς ανθρώπους και θα ήθελε να ήταν και αυτή 16 χρονών για να μπορούσε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και να επισκεφθεί το Stanford.

Το πρόγραμμα στηρίζει και το υπουργείο Παιδεία και Πολιτισμού το οποίο έχει αποστείλει με εγκύκλιο στα δημόσια σχολεία ενημερώνοντας τους για το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα Κύπρου - Stanford συμπεριλαμβάνει υψηλού επιπέδου περιεχόμενο και ανάπτυξη δεξιοτήτων που παρέχονται από συνεργάτες του Stanford, οι οποίοι έχουν επιλεγεί για την εξειδίκευση στους τομείς τους, καθώς και μαθήματα με θεματολογία από τις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία μέχρι και τη γραφή και τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Επίσης, περιλαμβάνει θέματα και έννοιες όπως η δημιουργικότητα, η ηγεσία, το design-thinking, η επίλυση προβλημάτων και η επικοινωνία. 

Ως ο επιφορτισμένος εκπαιδευτικός συνεργάτης του Stanford, το AISC θα διεξάγει τη διαδικασία επιλογής και θα εξετάσει όλες τις αιτήσεις, οι όποιες οφείλουν να περιλαμβάνουν μια επίσημη επιστολή αίτησης, δείγματα ακαδημαϊκής εργασίας, συστατικές επιστολές δασκάλων, ένα αρχείο της ακαδημαϊκής τους πορείας, αποτελέσματα εξετάσεων εξωσχολικών οργανισμών και μια προσωπική συνέντευξη με το Senior Leadership Team του AISC.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η σημασία και η αξία αυτής της συνεργασίας έχει αναγνωρισθεί από τη Wargaming. Η εταιρεία δείχνει την υποστήριξή της με τη χρηματοδότηση των εξόδων ταξιδιού για τους συνοδούς των μαθητών του AISC στο Stanford. 

Επιπλέον, ο οργανισμός Esol Education, ως ο μητρικός οργανισμός του σχολείου μας, θέλοντας να δείξει τη δέσμευσή του στη συνεργασία μεταξύ AISC/Esol Education, Stanford και Κύπρου, προσφέρει μια πλήρη υποτροφία (του ύψους των 4500 USD) σε  δύο επιτυχόντες υποψήφιους. Πιο αναλυτικά, 4500 USD θα μοιραστούν σε δύο ίσα ποσά: το ένα μέρος της υποτροφίας (2250 USD) θα δοθεί σε έναν μαθητή του AISC και το άλλο μέρος (2250 USD) σε έναν επιτυχόντα υποψήφιο που δεν είναι μαθητής του AISC.

Δειτε Επισης

Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή