powered by

ΚΤ: Εμπόδιο από FBME για τις εγγυημένες καταθέσεις

Για αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων και για ενημέρωση των καταθετών του υποκαταστήματος της FBME και παρά την πάγια αρχή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) να μην προβαίνει σε τοποθετήσεις ενόσω υπάρχουν δικαστικές υποθέσεις εν εξελίξει, η ΚΤΚ διευκρινίζει ότι έχει ενεργοποιηθεί διαδικασία για κάλυψη των εγγυημένων καταθέσεων έως 100,000 ευρώ ανά καταθέτη όπως προνοεί ο Νόμος. 

Στο μεταξύ, δημιουργήθηκαν εμπόδια από πλευράς της FBME για την απόδοση των εγγυημένων καταθέσεων και προς τούτο, αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για άρση τους.

«Καθόσον αφορά ποσά πέραν των 100,000 ευρώ, εκκρεμεί ήδη δικαστική διαδικασία διορισμού Ειδικού Εκκαθαριστή για να αναλάβει την εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων ως προβλέπεται στο Νόμο», προστίθεται σε ανακοίνωση. Ωστόσο, αναφέρει καταληκτικά η Κεντρική, η διαδικασία έκδοσης του Διατάγματος Εκκαθάρισης καθυστερεί λόγω ενστάσεων που έχουν προβληθεί από τη FBME.

Δειτε Επισης

Μάνος Μανουσάκης: Αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα για GSI σε αυτή τη φάση του έργου-Το επόμενο βήμα
Α. Σπακουρή: Όχι απλώς ένας τουριστικός προορισμός για τους Κύπριους η Ελλάδα-Γιατί βρίσκεται σταθερά στην κορυφή
Έφυγε από την ζωή ο Σώτος Λοής-«Η Κύπρος αποχαιρετά ένα από τους καλύτερους κτίστες της»
Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Οι τρεις βασικοί πυλώνες στους οποίους εστίασε το ετήσιο οικονομικό φόρουμ του CFA Society Cyprus
ΕΚΤ: Πότε κλείνει ο κύκλος μείωσης των επιτοκίων-Τι βλέπουν οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι αγορές
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι