Powered by

Τουριστική ένεση για την Κύπρο από το Cyprus Sunshine Cup

Πρωί Σαββάτου, 9.30, σε παραλιακό ξενοδοχείο της Λεμεσού. Από το πάρκινγκ αναχωρούν πέντε αυτοκίνητα ενοικιάσεως -από μικρά μέχρι station wagon- φορτωμένα ποδήλατα και εξοπλισμό, με πάνω από δέκα άτομα πλήρωμα. Σε λιγότερο από μία ώρα θα είναι στην Ορόκλινη. Ξεφόρτωμα, προθέρμανση, προπόνηση, φόρτωμα, αναχώρηση. Πριν απ’ αυτό μια στάση (για καφέ και γλυκά) στην είσοδο του χωριού είναι must.

«Πάμε απαραίτητα κάθε μέρα σε φούρνο, μετά την προπόνηση. Μας αρέσουν πολύ  οι φούρνοι εδώ στην Κύπρο» λέει ο υπεύθυνος της Εθνικής ομάδας της Τσεχίας στο Mountain Bike, που βρέθηκε σύσσωμη για προετοιμασία στην Κύπρο τις τελευταίες 15 μέρες. Σαν και αυτή, αρκετές άλλες ομάδες, που έμειναν από 7 έως 15 βράδια στο νησί μας, συνδυάζοντας τη συμμετοχή στο Cyprus Sunshine Cup με προετοιμασία. Οι πιο πολλοί επιλέγουν ημιδιατροφή και για το μεσημεριανό σταματάνε σε κάποιο φούρνο.

Στον αγώνα μετείχαν 176 ξένοι αθλητές από 26 χώρες, ενώ υπολογίζεται ως οι επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας επωφελήθηκαν από 4.000 – 4.500 διανυκτερεύσεις από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Μαρτίου (ο αγώνας ολοκληρώθηκε  την Κυριακή, 6 Μαρτίου).

Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες (σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη), το πολύ καλό και ασφαλές οδικό, οι καλές ποδηλατικές διαδρομές σε συνδυασμό με την πολύ ψηλή βαθμολογία που δίνει το Cyprus Sunshine Cup στην παγκόσμια κατάταξη, έχουν ως αποτέλεσμα η Κύπρος να είναι Νο1 προορισμός για τους Mountain Bikers, αυτή την εποχή.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμός είναι ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης καθώς την θεωρεί ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια προσέγγισης αθλητικού/ ποδηλατικού τουρισμού, προς καταπολέμηση του προβλήματος της εποχικότητας.

Το ότι στο Cyprus Sunshine Cup μετέχουν τοπ αθλητές (πέντε Χρυσοί Ολυμπιονίκες βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης) έχει ως αποτέλεσμα την προβολή της Κύπρου ως ιδανικού προορισμού για Mountain Bikers. Έτσι, πέραν των 3.500 ερασιτεχνών ποδηλατών έρχονται στο νησί μας κάθε χρόνο, συνδυάζοντας άθληση και διακοπές.
Τα νούμερα αναμένεται να αυξηθούν αφού στόχος της Bikin Events Cyprus, που διοργανώνει το Cyprus Sunshine Cup, είναι να προσελκύσει και ερασιτέχνες ποδηλάτες στη γραμμή εκκίνησης, ξεκινώντας από το 2017.

 

Δειτε Επισης

Η άτεγκτη στάση των συντεχνιών βάζει σε κίνδυνο τη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» και από ΣΕΚ στη μεσολαβητική πρόταση
ACTTA: Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δράσεων για τα 70 χρόνια λειτουργίας του
Ρίχνουν δίκτυα στην πολωνική αγορά-Συνάντηση ΕΤΑΠ Αμμοχώστου με ταξιδιωτικούς πράκτορες από την χώρα
Άνοιξε εντός του Sunset Gardens το Nomad Bread & Coffee-Μοντέρνες και ευρύχωρες εγκαταστάσεις(pics)
Lordos Hotels: Αναδιοργάνωση θυγατρικής και σε νέα βάση η λειτουργία του Golden Coast Hotel
Στην Αγία Νάπα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος η Υφ. Ναυτιλίας-Συναντήθηκε με το Δήμαρχο
ΕΤΑΠ Πάφου: Χρηματοδότηση έως €25.000 για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-100% χρηματοδότηση
Aphrodite Hills Resort και όμιλος PERHA συνεργάζονται για το ετήσιο Σαββατοκύριακο αγάπης και συνεισφοράς
Παραμένει αισιόδοξος και ρίχνει το γάντι στις συντεχνίες για την συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία ο Παναγιώτου
Βάζουν σε μπελάδες την ξενοδοχειακή βιομηχανία οι συντεχνίες-«Όχι» ΠΕΟ και επιφυλάξεις ΣΕΚ για την μεσολαβητική