powered by

ΚΤ: Μείωση στο χρέος της γενικής κυβέρνησης

Στο 1,24 δισ. ευρώ ανήλθε στο τέλος Φεβρουαρίου το χρέος της γενικής κυβέρνησης σε ευρώ σε σχέση με 1,29 δισ. ευρώ στο τέλος του περσινού Φεβρουαρίου, ενώ οι απαιτήσεις εντός του Ευρωσυστήματος ανήλθαν στα 2,97 δισ. ευρώ σε σύγκριση με 127.152 στο τέλος του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Σύμφωνα με τη συνοπτική μηνιαία κατάσταση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, ο χρυσός και οι απαιτήσεις σε χρυσό διαμορφώθηκαν στα 423,6 εκατ. ευρώ έναντι 441,4 εκατ. ευρώ στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2015. Εξάλλου, οι απαιτήσεις σε συνάλλαγμα έναντι μη κατοίκων της Ευρωζώνης έφτασαν στο τέλος Φεβρουαρίου στα 364,9 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 346.5 εκατ. ευρώ, ενώ οι απαιτήσεις σε ευρώ έναντι μη κατοίκων της ζώνης του ευρώ στα 5,06 εκατ. ευρώ.

Στα 866 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο τέλος του φετινού Φεβρουαρίου τα δάνεια σε ευρώ προς πιστωτικά ιδρύματα της Ευρωζώνης σε σχέση με 1,06 δισ. ευρώ τον περσινό Φεβρουάριο, την ώρα που οι λοιπές απαιτήσεις σε ευρώ έναντι πιστωτικών ιδρυμάτων της ζώνης του ευρώ υποχώρησαν σχεδόν στα μισά, φτάνοντας στα 3,4 δισ. ευρώ.

Δειτε Επισης

Θωρακισμένο το χρηματοοικονομικό σύστημα, αλλά απαιτείται εγρήγορση-Παραμένει ανθεκτική η κυπριακή οικονομία
Οριακή μείωση στο δείκτη ΜΕΧ και αύξηση κάλυψης με προβλέψεις στο τέλος Μαρτίου
Μειωμένη κατά €82 εκατ. η κερδοφορία των τραπεζών το πρώτο τρίμηνο-Αυξημένα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία
Διαγωνισμός σχεδίου της ΕΚΤ για μελλοντικά τραπεζογραμμάτια ευρώ...Τα πιθανά θέματα και σε ποιους απευθύνεται
Κάτω από 4% το ποσοστό της Wellington στην Τράπεζα Κύπρου
ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Καθοριστικό βήμα ο νόμος για τους εγκλωβισμένους αγοραστές
Διασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες της η Τρ. Κύπρου-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Ελληνικές τράπεζες: Τι θα καταγράψει το δεύτερο τρίμηνο-Πιθανές προβλέψεις για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο
Στράφηκαν για τα καλά στο online banking οι Κύπριοι-Ολοένα αυξανόμενη η χρήση της ψηφιακής τραπεζικής
Α. Παπακωνσταντίνου: Η αποκατάσταση των κουρεμένων, η οροφή στις αποζημιώσεις και πού διαφωνεί ο ΣΥΚΑΛΑ