Powered by

Μειώθηκαν 9% τα μπόνους της Wall Street

Μείωση 9% σημείωσαν το 2015 τα μπόνους της Wall Street, μετά τη πτώση των κερδών της βιομηχανίας κινητών αξιών, δήλωσε ο ελεγκτής της Νέας Υόρκης.

Ο μέρος όρος των μπόνους ανήλθε σε $146.200 το 2015 για χρηματιστές και τραπεζίτες, μετά τη μείωση κατά 10,5% των κερδών της βιομηχανίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τον Thomas DiNapoli, ο οποίος διαχειρίζεται τα οικονομικά της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ο μέσος όρος των μπόνους το 2014 ήταν $172.860, ενώ το 2006, πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση, είχε ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ, στα $191.360.

"Τα μπόνους και τα κέρδη της Wall Street μειώθηκαν το 2015, αντικατοπτρίζοντας μια χρονιά προκλήσεων στις χρηματοπιστωτικές αγορές", είπε ο κ. DiNapoli.

Η μέση συνολική αποζημίωση στον τομέα των κινητών αξιών αυξήθηκε κατά 14% το 2014 σε $404.800, ποσό που αποτελεί νέο ρεκόρ, αναφέρει σχετική έκθεση, σημειώνοντας πως τα στοιχεία του 2015 δεν ήταν ακόμη διαθέσιμα. Η συνολική πληρωμή περιλαμβάνει τη βασική αμοιβή και τα μπόνους.

Σύμφωνα με την έκθεση, η απασχόληση στον τομέα των κινητών αξιών στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε κατά 2,7% το 2015, με μέσο όρο τις 172.400 θέσεις εργασίας. Υπολογίζεται ότι μία στις εννέα θέσεις εργασίας στη Νέα Υόρκη συνδέεται, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, με τη βιομηχανία.

Δειτε Επισης

Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο
Στο 7,4% αυξήθηκε η ανεργία στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2025
Δασμοί 30% στην Κίνα μέχρι τα τέλη του 2025-Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Oxford Economics: Διαχειρίσιμες προς το παρόν οι επιπτώσεις των δασμών στον εφοδιασμό της Ευρωζώνης
Σχέδιο εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. και ΗΠΑ-Τι αλλάζει στην πρόταση των Βρυξελλών
Βιομηχανική παραγωγή: Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη τον Μάρτιο, πτώση 4,6% στην Ελλάδα
Ευρωζώνη: Αύξηση 0,3% για το ΑΕΠ και την απασχόληση το α’ τρίμηνο
Εμπορική συμφωνία με μηδενικούς δασμούς προτείνει στις ΗΠΑ η Ινδία
Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις η ανάπτυξη στη Βρετανία-Στο +0,7% το πρώτο τρίμηνο