Supernova: Απαραίτητες οι υπηρεσίες cloud για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Μέσα από μία στρατηγική υιοθέτησης υπηρεσιών cloud μία επιχείρηση μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση για προβολή ή επεξεργασία των αρχείων της από οποιαδήποτε τοποθεσία και οποιαδήποτε χρονική στιγμή και εντέλει να μειώσει τα διοικητικά της έξοδα και να αυξήσει την κερδοφορία της σύμφωνα με τον Christophe Heracleous, Account Manager της Supernova Consulting.

Τι είναι το cloud και με ποιους τρόπους μπορεί να αξιοποιηθεί από τις επιχειρήσεις;
Με πολύ απλά λόγια το «cloud» είναι μία τεχνολογική δομή, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν web εφαρμογές χωρίς να τις διαθέτουν στον υπολογιστή τους ή σε δικό τους κεντρικό διακομιστή. Η πρόσβαση στις διαθέσιμες πληροφορίες γίνεται οποτεδήποτε από οποιαδήποτε συσκευή: smartphones, tablets και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σήμερα είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο κατά την οποία πολλές αποφάσεις πρέπει να παρθούν σχετικά με την υιοθέτηση του Cloud. Η υιοθέτηση σχετίζεται με την ωριμότητα του κάθε οργανισμού και την εταιρική κουλτούρα σχετικά με την τεχνολογία.

H IDC που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο δημοσκοπήσεων στις νέες τεχνολογίες, ολοκλήρωσε τον περασμένο χρόνο με την SAP μια έρευνα με τίτλο Cloudview. H έρευνα προσπαθεί να εξετάσει τη γνώμη των εταιρειών για το αν θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία cloud. 

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Σχεδόν 80% των εταιρειών δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για το cloud και 20% από αυτούς σκοπεύουν να εφαρμόσουν στρατηγική cloud μέσα στους επόμενους 12 μήνες. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς οι επιχειρήσεις προσεγγίζουν το στάδιο της ωριμότητας (Maturity Scale) αναφορικά με τη χρήση του Cloud, αναζητούν προμηθευτές, οι οποίοι μπορούν να τους προσφέρουν μια πλήρη σειρά end-to-end εφαρμογών, σε συνδυασμό με την παροχή γνώσης σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Ποιες είναι και πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες cloud της SAP;
Η SAP προσφέρει ένα πλήρες portfolio cloud λύσεων, μεταξύ άλλων λύσεις για το Ανθρώπινο Δυναμικό, Μάρκετινγκ, Πωλήσεις, Παροχές και Προμήθειες, και Χρηματοοικονομικά. Έτσι, βοηθούν τις διάφορες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν ταχύτατα τις πιο πρόσφατες και καινοτόμες εφαρμογές και το απαραίτητο λογισμικό ώστε η λειτουργία της επιχείρησης να είναι μοντέρνα και ευέλικτη. 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που αποκτούν οι επιχειρήσεις με την υιοθέτηση των υπηρεσιών cloud της SAP;
Τα πλεονεκτήματα των λύσεων SAP Cloud είναι πρώτα από όλα  η ευελιξία που προσφέρουν στις επιχειρήσεις, για παράδειγμα οι εργαζόμενοι μίας επιχείρησης θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση για προβολή ή επεξεργασία των αρχείων τους από οποιαδήποτε τοποθεσία και οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Οι οικονομικοί άλλα και ανθρώπινοι πόροι εντός τις επιχείρησης μειώνονται με τις λύσεις SAP Cloud επειδή το μοντέλο τιμολόγησης έχει ελάχιστο αρχικό κόστος και μηνιαία τιμολόγηση.  Επιτυγχάνεται μείωση του συνολικού κόστους συντήρησης με την μείωση της ενέργειας που καταναλώνει η κάθε επιχείρηση. Η ασφάλεια επίσης που η SAP χρησιμοποιεί στις cloud εφαρμογές της είναι ένας συνδυασμός πρότυπων τεχνολογιών ασφάλειας και διαδικασιών για να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των επιχειρήσεων. 

Με ποιους τρόπους μπορούν οι επιχειρήσεις να γνωρίσουν τις υπηρεσίες SAP;
Η Supernova Consulting, Χρυσός συνεργάτης της SAP στην Κύπρο διοργανώνει το Accelerate with SAP Cloud: Espresso Morning 2016  στις 9 του Μάρτη στη Λεμεσό στο ξενοδοχείο Amathus και 10 του Μάρτη στη Λευκωσία στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus, αρχίζοντας στις 8:00, για να δώσει στους παρευρισκόμενους μια εμπειρία από τον κόσμο του Cloud και να δείξει πως το Cloud μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να προσαρμοστούν σε ένα ψηφιακά μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

 

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πώς η ΕΤΥΦΑ πέτυχε τον...απεγκλωβισμό του «Προμηθέα» και άνοιξε τον δρόμο για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο