Powered by

Διαφωνεί με το Brexit ο βρετανικός τεχνολογικός τομέας

Ο τεχνολογικός τομέας του Λονδίνου είναι σαρωτικά αντίθετος στο Brexit, σύμφωνα με έρευνα των μελών των Tech London Advocates που αντιπροσωπεύουν σχεδόν 3.000 ανώτατα στελέχη της βιομηχανίας.

Το 87% των μελών που συμμετείχαν στην έρευνα είναι αντίθετο σε μια έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, εξαιτίας φόβων πως ένα Brexit θα εμποδίζει τις βρετανικές εταιρίες να απευθύνονται σε πελάτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, να προσλαμβάνουν και να διατηρούν τα απαραίτητα ταλέντα από το εξωτερικό και να πείθουν πολυεθνικές εταιρίες να λειτουργούν ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δημοσίευμα του Guardian επισημαίνει πως μόλις το 3% των συμμετεχόντων στήριξαν μια βρετανική έξοδο, με το υπόλοιπο 10% να αρνείται να πάρει θέση.

«Το Λονδίνο έχει καθιερώσει μια παγκόσμια φήμη ως η ψηφιακή πρωτεύουσα της Ευρώπης», τόνισε ο Russ Shaw, ιδρυτής των Tech London Advocates. Όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες στους κόλπους της ψηφιακής κοινότητας πως το Brexit θα μπορούσε να υπονομεύσει αυτή τη θέση και να απειλήσει τις σχέσεις με την ευρωπαϊκή αγορά».

«Η προσέλκυση πολυεθνικών εταιριών στην πρωτεύουσα έχει σταθεί μία από τις επιτυχίες της ψηφιακής οικονομίας του Λονδίνου. Το Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει παγκόσμιες επιχειρήσεις να εγκατασταθούν σε αναδυόμενα ψηφιακά κέντρα όπως το Βερολίνο, το Παρίσι και η Στοκχόλμη αντί για το Λονδίνο», εκτίμησε.

Το 81% των συμμετεχόντων πιστεύει επίσης ότι το Brexit θα δυσκολέψει τις εταιρίες να προσλαμβάνουν ανθρώπους από χώρες της ΕΕ. Το ζήτημα αυτό συνδέεται σε πολύ μεγάλο βαθμό με την ευρύτερη μεταναστευτική πολιτική της Βρετανίας, ένα θέμα με το οποίο η τεχνολογική βιομηχανία εδώ και καιρό δεν είναι ικανοποιημένη.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού: Ακόμη 20 τόνους χρυσού αγόρασαν τον Μάιο οι Κεντρικές Τράπεζες
Τα γερμανικά εργοστάσια «φρενάρουν» εν μέσω αβεβαιότητας στο εμπόριο με τις ΗΠΑ
Βιλερουά: Η ισχυροποίηση του ευρώ απειλεί τον στόχο της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό
Αρχίζουν οι επιστολές Τραμπ για δασμούς 10%-70%... Θα επιβληθούν τεθούν σε ισχύ τον Αύγουστο
Μπέσεντ: Ανταποδοτικός δασμός 10% για περίπου 100 χώρες πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου
«Καμπανάκι» από την Oxford Economics-Η Ε.Ε. κινδυνεύει με εμπορική συρρίκνωση
Πέρασε και από το Κογκρέσο το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ-«Θα κάνει τις ΗΠΑ διαστημόπλοιο»
Lars Klingbeil: Κορυφαία προτεραιότητα η επαναφορά της Γερμανίας σε τροχιά ανάπτυξης
Πάτησε φρένο ο πληθωρισμός στην Τουρκία-Στο 35,1% τον Ιούνιο
JP Morgan: Η στρατηγική της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων το β’ εξάμηνο-Οι εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη