Πειραιώς: Επικεφαλής Διεθνών Δραστηριοτήτων ο Κ. Λοϊζίδης
13:31 - 29 Μαρτίου 2016
Νέα σημαντικά καθήκοντα στον Όμιλο αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου), Κωνσταντίνος Λοϊζίδης.
Σύμφωνα με απόφαση της Διοίκησης του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Λοϊζίδης ανέλαβε από την 1η Απριλίου 2016 ως Επικεφαλής των Διεθνών Δραστηριοτήτων του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, με φυσική παρουσία σε εννέα χώρες, καθώς και Επικεφαλής του Business Planning & Corporate Development του Ομίλου με αρμοδιότητα τη διαχείριση των μη τραπεζικών επενδύσεων του Ομίλου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Ο κ. Λοϊζίδης, που θα συνεχίσει να κατέχει τη θέση του Προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ, διετέλεσε στο παρελθόν Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας (1996-2005) και Διευθύνων Σύμβουλος της Bankers Trust Co New York (1985-96). Πιο πρόσφατα (2013-2016) ο κ. Λοϊζίδης διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αίγυπτο.
Επισημαίνεται ότι ακόμα έχει υπηρετήσει στα Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων μεγάλων διεθνών οργανισμών και επιχειρήσεων, όπως είναι το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, στο Παρίσι και άλλα.
Σε δήλωση του σχετικά με τα νέα καθήκοντα του, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στο πρόσωπο του, ο κ. Λοϊζίδης ανάφερε ότι "μαζί με τους συνεργάτες μου βρισκόμαστε ενώπιον ακόμα μιας νέας μεγάλης πρόκλησης, την οποία θα αντιμετωπίσουμε".
«Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ισχυρή ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών τον περασμένο Νοέμβριο, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, έχει συμφωνήσει με κάθε τράπεζα διάφορους στόχους βελτίωσης της οργανικής τους κερδοφορίας και ενίσχυσης του ισολογισμού τους», αναφέρει η Τράπεζα σε ανακοίνωσή της. «Οι στόχοι αυτοί που διαφέρουν για κάθε τράπεζα, έχουν ορίζοντα μέχρι το 2018, και γενικά υπαγορεύουν για όλους, τη μείωση εργασιών στο εξωτερικό, μείωση προσωπικού και καταστημάτων στην Ελλάδα, μείωση των οργανικών δαπανών και σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας των τραπεζών», προστίθεται. Ταυτόχρονα, τονίζεται ότι «η δε πρόοδος προς επίτευξη των στόχων αυτών παρακολουθείται σε τριμηνιαία βάση για κάθε τράπεζα από ουδέτερους παρατηρητές ("monitoring trustees") που διορίστηκαν από την ΕΕ. Είναι και για αυτό το λόγο που οι Ελληνικές τράπεζες ενισχύουν σημαντικά τη διοικητική τους δομή με έμπειρα στελέχη».