Προοπτικές και κίνδυνοι για αμερικανικές επιχειρήσεις λόγω Ιράν

Στην ενημέρωση των αμερικανικών εταιρειών, οι οποίες προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην ιρανική αγορά, μετά τις αλλαγές στις κυρώσεις που υπήρχαν, στοχεύει το επιχειρηματικό δείπνο με θέμα «Αλλαγές στις Κυρώσεις στο Ιράν», που διοργανώνει το Κύπρο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο το οποίο ανήκει στη δύναμη του ΚΕΒΕ. Κύριοι ομιλητές στο επιχειρηματικό δείπνο, το οποίο θα γίνει τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, θα είναι η αμερικανίδα πρέσβειρα στην Κύπρο, Kathleen Doherty, καθώς και ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης. 

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ αναμένεται να επικεντρωθεί στο τι πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους αμερικανικές εταιρείες ή εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων, που σκοπεύουν να διενεργήσουν συναλλαγές με το Ιράν, όπως επίσης και να προβούν σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές κυρώσεις από την Αμερική. Οι εν λόγω κυρώσεις θα μπορούσαν να προκύψουν λόγω άγνοιας στους πιθανούς περιορισμούς, οι οποίοι εξακολουθούν να υφίστανται.

Εξάλλου, η κ. Doherty αναμένεται να εξηγήσει στις ενδιαφερόμενες εταιρείες τους τομείς δραστηριοποίησης, τους οποίους θα μπορούσαν να επιλέξουν, ούτως ώστε να μην αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. 

Μεταξύ άλλων, ενώπιον του επιχειρηματικού δείπνου θα τεθούν θέματα όπως ο ρόλος της Κύπρου στην ανοικοδόμηση του Ιράν, οι προοπτικές δραστηριοποίησης, η διαδικασία σε ότι αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές με την Τεχεράνη, όπως επίσης και ο ρόλος των αμερικανικών πολυεθνικών στη συγκεκριμένη διαδικασία. 

Εκτιμάται ότι οι συμμετοχές στην εκδήλωση θα ξεπεράσουν τις 200. Παράλληλα, το θέμα του δείπνου αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με το Ιράν, μιας αγοράς , η οποία παρέμεινε κλειστή για αρκετά χρόνια, με προοπτικές να διανοίγονται για τη Δύση.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι Logicom, Ernst and Young Cyprus και η PwC Cyprus. 

Το επιχειρηματικό δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο Occhio Restaurant στη Λευκωσία στις 19.30 της Δευτέρας. ενώ το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50 ευρώ το άτομο. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το ΚΕΒΕ στο τηλέφωνο 22889830. 

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών