powered by

Παρέμβαση ΠτΔ ζητά το ΕΒΕ Πάφου για την μαρίνα

Στην εκτίμηση ότι παρατηρείται μεγάλη κωλυσιεργία στην ενημέρωση της Κοινοπραξίας Poseidon ως επιτυχόντα προσφοροδότη μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου,  αναφορικά με την κατακύρωση της προσφοράς ώστε να αρχίσει να μετρά ο χρόνος υλοποίησης της μαρίνας στην περιοχή Ποτίμων, προέβη ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως επειδή έχουν ήδη παρέλθει σχεδόν τρεις μήνες από την ημέρα που λήφθηκε η απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο,  το  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου προέβη σε παραστάσεις προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ώστε να παρέμβει για να προχωρήσει το έργο αυτό το συντομότερο δυνατό.

“Το έργο είναι στρατηγικής σημασίας για την τοπική οικονομία” είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου σημειώνοντας πως έχει καθυστερήσει σχεδόν 10 χρόνια τώρα, και πως θα πρέπει να προωθηθεί  το συντομότερο δυνατό. 

Αναφορικά με το θέμα της προβλήτας του αγκυροβολίου Πάφου ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως επίσης σημειώθηκαν επιπλοκές καθώς συνέχισε, “  μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο η οποία έχει δείξει ενδιαφέρον για την ανάληψη  ενδεχόμενα αυτού του έργου,  λόγω των τρομοκρατικών προβλημάτων τα οποία υπάρχουν στην περιοχή έχει αναστείλει την κυκλοφορία κρουαζιερόπλοιων στην Μεσόγειο θάλασσα και κατά επέκταση έχει αναστείλει και  το ενδιαφέρον της για την ανάληψη  του έργου το αγκυροβολίου της προβλήτας”.
 
Ο κ. Δημητριάδης είπε στο ΚΥΠΕ πως σε συνεννόηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, το ΕΒΕ στρέφεται  προς την κατεύθυνση του ιδιωτικού τομέα και ήδη έχει στα χέρια του πρόταση, από αναγνωρισμένο παγκόσμιο οίκο για την εκπόνηση τεχνοοικονομικής μελέτης για την αξιολόγηση της τεχνικής αλλά και οικονομικής βιωσιμότητας του προτεινόμενου έργου.

Επεσήμανε επίσης πως  αν φανεί ότι το έργο δεν είναι οικονομικά βιώσιμο, τότε σε περίπτωση που  το ΕΒΕ  προχωρήσει  με την κατακύρωση της προσφοράς για την εκπόνηση της μελέτης στον οίκο αυτό θα προχωρήσει ακολούθως και στην ετοιμασία και αξιολόγηση των κινήτρων τα οποία πρέπει να δοθούν προς την ιδιωτική εταιρεία δια μέσου του Επιμελητηρίου Πάφου ώστε το έργο να καταστεί οικονομικά βιώσιμο και να μπορεί να αναληφθεί από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Δημητριάδης ανακοίνωσε επίσης πως σύντομα αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Πάφου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων  Βιομηχανίας και Τουρισμού  και άλλους κρατικούς αξιωματούχους  προκειμένου να συναφθεί όσον αφορά την μεθοδολογία την οποία θα ακολουθηθεί  για την προώθηση του έργου αυτού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δημόσια διαβούλευση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Στροβόλου-Κάλεσμα προς τους δημότες για εισηγήσεις
Μεγάλη πρόοδος στην ταχύτητα εξέτασης πολεοδομικών αιτήσεων από ΕΟΑ Αμμοχώστου-Τι δείχνουν τα στοιχεία
Δυναμική παρουσία GoGordian στο 7ο Doing Business with Cyprus Summit στο Τελ Αβίβ
Ακίνητα στην Πάφο: Γιατί το μέγεθος, το ύψος και οι παροχές έχουν σημασία
Καθυστερήσεις στην έκδοση πολεοδομικών αδειών και πολεοδομικών ελέγχων συζήτησαν ΕΒΕΛ-ΕΟΑ Λάρνακας
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών
Πράσινο Υπουργικού για καταβολή εφάπαξ ποσού χορηγίας σε μη συμμετέχοντες δικαιούχους του Σχεδίου «κτίΖΩ»
Horizon Towers: Σε διαβούλευση η ανάπτυξη μαμούθ που θα αναβαθμίσει την περιοχή των διυλιστηρίων Λάρνακας
Στα 18 εκατ. το κόστος για την ανέγερση των γηπέδων της ΚΟΠ στον Κόρνο-Τα χρονοδιαγράμματα του έργου
Κ. Κωνσταντή: Δεν μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη κινητικότητα όσο τα αστικά μας κέντρα λειτουργούν ως πάρκινγκ