Ηλεκτρονικό κατάστημα: Η δύναμη των social media

Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η δύναμη των social media στο κοινό που μπορεί να συγκεντρώσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Όπως σημείωσε στο Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Hilton Park, η Χρυσάνθη Ντάφλα, marketing director, της ελληνικής εταιρείας ειδών ένδυσης Pink Woman A.B.E.E., Ελλάδας, μεταξύ 10% -40% των πωλήσεων ενός ηλεκτρονικού καταστήματος ένδυσης μπορεί να προέλθει από την επικοινωνία μέσω social media και κυρίως μέσω Facebook. Αυτό ισχύει στην περίπτωση της Pink Woman.

Όπως ανέφερε, με τις κατάλληλες ενέργειες, τα έσοδα από το Facebook και γενικότερα τα social media μπορούν να καταστούν εξαιρετικά επωφελή για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Στο πλαίσιο αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει επαρκής και συντονισμένη παρουσία σε όλα τα social media, με το σωστό περιεχόμενο, καθώς και τη σωστή στρατηγική για ανάλογα αλληλεπίδραση. 

Σημειώνεται ότι μεγάλο ενδιαφέρον σημείωσε το Συνέδριο Λιανικού Εμπορίου, συγκεντρώνοντας εκπροσώπους από ολόκληρη την επιχειρηματική ζωή του τόπου. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν το πώς το ηλεκτρονικό κατάστημα μιας εταιρείας μπορεί να μπει στο χάρτη της παγκόσμιας αγοράς και να διεκδικήσει μερίδιο στην πίττα της online αγοράς. 

Κάποια από τα στοιχεία που αναδείχθηκαν είναι η δύναμη που έχει πια ο καταναλωτής στα χέρια του, όσον αφορά στο πώς και από ποια κανάλια θα ψωνίσει. Χρησιμοποιώντας περισσότερο κινητές συσκευές δεν εισέρχεται απλά στο διαδίκτυο, αλλά κάνει έρευνα αγοράς, κάνει τις συναλλαγές του και πολλά άλλα. 

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών