Ευρωπαϊκή υποτροφία 254.000 ευρώ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου εξασφάλισε υποτροφία Marie Skłodowska-Curie της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ύψους 254 χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απονείμει στη Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας Δρα Αλεξία Γαλάτη, τριετή υποτροφία ύψους €253.995 , κατά τη διάρκεια της οποίας θα εργαστεί για δύο έτη στο Τμήμα Cognitive and Information Sciences, στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Merced, στις ΗΠΑ, συνεργαζόμενη με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Δρα Rick Dale.

Το έργο, για το οποίο εξασφαλίστηκε η υποτροφία, έχει τίτλο “Unravelling perspective-taking: Examining the influence of multiple constraints on perspective selection and multimodal behavior through a dynamical systems approach” και ακρωνύμιο Dynamic Perspectives. Συντονιστής του έργου είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Μάριος Αβρααμίδης.

Η Αλεξία Γαλάτη θα εξετάσει, μέσω πειραμάτων, πώς οι άνθρωποι όταν συνεργάζονται επιλέγουν την προοπτική που θα χρησιμοποιήσουν για να συντονιστούν (π.χ., την εγωκεντρική προοπτική ή την προοπτική του άλλου, όπως «δεξιά μου» ή «αριστερά σου» όταν κάθονται απέναντι) και πώς οι στρατηγικές τους επιλογές εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου, όπως συνιστάται από την ομιλία τους, καθώς και από τις κινήσεις του σώματος και των ματιών τους.

Το έργο Dynamic Perspectives επιλέχθηκε για χρηματοδότηση ανάμεσα σε 8.514 προτάσεις που είχαν υποβληθεί στη συγκεκριμένη πρόσκληση.

Δειτε Επισης

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κρατικές Ενισχύσεις και Επιχειρήσεις»-Η παρουσίαση της Στέλλας Μιχαηλίδου
Φιλοξενήθηκε από ΕΒΕΑ και άκουσε τα ζητήματα του επιχειρηματικού κόσμου της επαρχίας Αμμοχώστου ο Παπαναστασίου
Όταν η καινοτομία συναντά την τόλμη: Ο Ιωάννης Πετρή στο Inspire 2025
Συμφωνία επιδότησης για υλοποίηση του συστήματος ETIAS έως το 2029
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στενοί συνεργάτες για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία οι ξένοι επενδυτές (video)
Στρατηγική συνεργασία PERHA Group και LAC Leonidas Alexandrou
H λαμπερή βραδιά απονομής των 13ων Invest Cyprus International Investment Awards(video)
Τσιμεντοποιία Βασιλικού: Ολοκληρώθηκε η καταβολή μερίσματος €0,18 ανά μετοχή
Σύνδεσμος Βιομηχάνων Αγίου Αθανασίου: Συνάντηση με Green Dot Cyprus-Στο επίκεντρο η κυκλική οικονομία
Πετρολίνα: Σταθερός σύμμαχος του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης