Ασιάτικες γεύσεις από την Lidl food academy
17:21 - 02 Μαρτίου 2016

Σε γεύσεις εξωτικές από την Ασία και την Άνω Ανατολή αφιερώθηκε το Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2016, στη Lidl Food Academy, Στασικράτους 34, στη Λευκωσία. Με την καθοδήγηση του Chef Κωνσταντίνου Πετεβίνου οι τυχεροί της κλήρωσης της Lidl μυήθηκαν στα μυστικά και στην παρασκευή γευστικών πιάτων από την ασιατική κουζίνα.
Ο Chef Πετεβίνος με την αγάπη του για την καλή μαγειρική που συνδυάζει τις σωστές γεύσεις με τον σωστό τρόπο παρασκευής, παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της «ασιατικής κουζίνας» που αφορά σε μια μεγάλη περιοχή του κόσμου και περιλαμβάνει την Ινδία, το Πακιστάν, το Βιετνάμ, την Κίνα αλλά και την Ιαπωνία.
Όπως είπε εισαγωγικά, πρόκειται για μια κουζίνα ιδιαίτερα νόστιμη και υγιεινή, πλούσια σε λαχανικά, πολλά και φρέσκα αρωματικά, χωρίς ιδιαίτερα λιπαρά. Συνδυάζει τις πρωτεΐνες των κρεατικών με τις φυτικές ίνες των λαχανικών και το άμυλο του ρυζιού ή των νουντλς, που σχεδόν πάντα συνοδεύουν τα φαγητά, προσφέροντας την απαιτούμενη διατροφική ισορροπία στον ανθρώπινο οργανισμό. Η κουζίνα της κάθε περιοχής έχει τα δικά της χαρακτηριστικά που εξαρτώνται από τα ιδιαίτερα υλικά, αλλά και τις επιρροές που δέχτηκαν στο πέρασμα των αιώνων.
Στο μάθημα παρουσιάστηκαν και εκτελέστηκαν οι Συνταγές: Ινδικά πατατοπιτάκια (Samosas) με τσάτνεϊ μάνγκο και μήλο, Γκιόζα με γαρίδες, Κοτόπουλο Τσόου Μέιν, Βιετναμέζικο χοιρινό σε φύλλα μαρούλι και γλυκιά σάλτσα τσίλι, Γλυκιά πουτίγκα καρότου “Carrot Kheer” και Μπανάνες “Κάτσου».
Στην κουζίνα της Lidl Food Academy, οι τυχεροί συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με την συνταγή που τους ενδιέφερε, τους δόθηκαν τα απαραίτητα για την εκτέλεση της συνταγής υλικά Lidl και με την καθοδήγηση του Chef Κωνσταντίνου Πετεβίνου και του βοηθού του, έφεραν την «ασιατική κουζίνα» σε αριστοτεχνικά πιάτα με απολαυστικές γεύσεις.